Foto: Don Fredo

Zondagvoetbal: Verlies SC Emma, ruime zeges SSW en GSC ODS

Dordrecht – Bij het Dordtse zondagvoetbal deden de vijfdeklassers GSC ODS en SSW goede zaken. Beide wonnen hun uitwedstrijd. In de vierde klas redde SC Emma het niet bij Dussense Boys.

SC Emma

Vierdeklasser SC Emma (archieffoto) ging vandaag onderuit bij Dussense Boys (3-1) dat daarmee de Dordtse ploeg op de ranglijst passeerde. Emma moet nu genoegen nemen met de zevende plaats. De top-drie (Hoge Vucht, Irene en Be Ready) maakte geen fout en vergrootte zo de voorsprong op Emma.

“Er had vandaag meer ingezeten”, aldus Emma-speler Randy van Eden die vanwege een blessure ontbrak. “Het is eigenlijk een beetje het verhaal van dit seizoen. Wij beter dan de tegenstander, krijgen de betere kansen, maar benutten deze niet. Dussen is denk vandaag 3 a 4 keer over de middenlijn geweest, maar schieten er wel 3 in…. Heel even bij de 1-1, had ik de hoop dat we eroverheen zouden klappen, maar de kansen werden niet afgemaakt. Zij maakten daarop de 2-1. Waarna wij achterin 1 op 1 gingen spelen om te proberen de 2-2 te forceren. Uit een counter werd het 3-1 en was het gespeeld...” De enige Emma-goal kwam op naam van Gendrick lacle.

*In de zelfde klas zag OMC de thuiswedstrijd tegen Boeimeer afgelast worden. De Dordtse ploeg blijft laatste maar zag medebroeder-in-de-nood VCW verliezen zodat ontsnapping nog altijd binnen handbereik is.

GSC ODS

In de vijfde klas maakte GSC ODS geen misstap in de strijd om de titel. Bij De Schutters werd ruim gewonnen (0-3). De Dordtse ploeg kroop zo twee punten dichter naar koploper HSC dat onverwacht gelijkspeelde.

Een halfzieke aanvoerder Davut Sahan van GSC ODS doet verslag: “Vandaag zijn we met precies elf man naar De Schutters gegaan. We zitten met heel veel geblesseerden en geschorsten. Zelf was ik half ziek, dus speelden we eigenlijk met 10.5 man. We begonnen goed met zoals altijd veel gemiste kansen. Uiteindelijk kwamen we uit een strafschop van Sadik Telli aan een 0-1 voorsprong. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander speelde alleen maar de lange bal naar boven en wij maar kansen missen. Ibo Karasahin bezorgde met twee goals uiteindelijk dat we met 0-3 wonnen”.

De Dordtse ploeg bleef zo met 28 punten uit 14 wedstrijden derde in het klassement dat nog steeds wordt aangevoerd door HSC met 30 punten uit 14 duels. RSV volgt met 29 uit 13.

*In de zelfde vijfde klas pakte SSW met 1-4 de volle buit bij Rimboe. De Dordtse zebra’s staan nu keurig zesde en mikken een beetje op een hoge eindklassering in de derde periode die vandaag dus succesvol begon.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox