Britt Pols.
Britt Pols. (Foto: Karlijn Goorts )

Dordtenaar van de week: Britt Pols / PollyAnna

Dordrecht - One jump and a leap of faith, the dreamers will be awake. Misschien herken je het niet, maar je hebt zojuist lyrics van de nieuwste hit van PollyAnna gelezen. "Nou ja de hit van Alpharock moet je eigenlijk zeggen", valt Britt Pols - want dat is de echte naam van PollyAnna - in de rede. "Het is zijn nummer en ik heb daar mijn kunstje op gedaan dus alle credits moeten naar hem." Dat is natuurlijk zo, maar Alpharock is geen Dordtenaar en Britt wel. En dus kunnen we hem geen Dordtenaar van de Week maken, maar Britt wel. Een gesprek over ambities, angst, pluggers en liedjes hoesten.

door Karlijn Goorts

Pardon, liedjes hoesten? "Toen ik begon met muziek maken had ik al meteen moeite met me inleven in liedjes van anderen. Ik kon de nummers ook niet naspelen en toen ben ik zelf nummers gaan schrijven. Eigenlijk is alles begonnen door een gebrek van mij. Maar inmiddels voel ik me helemaal een songwriter hoor. Liedjes schrijven is mijn tweede natuur. Als ik hoest komt er al bijna een liedje uit", zegt ze lachend.

In 2014 kwam haar eerste album uit: Indigo. Dat werd een groot succes. Haar nummers werden opgepikt door radiozenders als Veronica, 3FM, BNR, Radio 1. Ze werd door Giel Beelen uitgeroepen tot hét talent van 2015 en dat allemaal doordat Britt alles op alles had gezet om haar album goed uit te brengen. "Ik vroeg mensen dichtbij me om me te helpen en we hebben groots uitgepakt. Normaal heb je pluggers nodig die voor jou met jouw werk langsgaan bij zenders, maar dat wilde ik niet. Het is uiteindelijk een succes geworden puur omdat ik dit met mijn vrienden heb neergezet. Allemaal Dordtenaren trouwens!"

Inmiddels staat Britt als featuring op de single fearless van Alpharock en die plaat staat in de Amerikaanse hitlijsten. "We werden door een publisher bij elkaar gebracht. Hij stuurde het nummer en ik heb daar tekst voor geschreven en het gezongen. Maar dat ging eigenlijk best makkelijk. Het nummer gaat over leven zonder angst. Wat dat betreft ben ik ervaringsdeskundige, want ik heb nogal veel angst." Ze lacht, is even stil en zegt dan: "Ik heb ook een angststoornis hoor."

"Verschrikkelijk", vervolgt ze haar verhaal. "Eigenlijk ben ik een heel angstig persoon. Maar ik heb altijd geprobeerd om juist de dingen waar ik heel bang voor ben toch te gaan doen. Ooit was het zelfs zo erg dat ik niet meer met de trein durfde. Een vriendin van mij ging naar Athene met de trein en voordat ik het doorhad, riep ik: 'Ik ga mee!' Doodsangsten stond ik uit, maar als ik dat en al die andere dingen niet gedaan had, dan zat ik nu alleen en werkloos ergens opgesloten in een appartementje." Ze glimlacht: "Ik heb dus wel de keuze gemaakt om mijn angst aan te pakken, maar dan moet het ook nog maar goed uitpakken. Alles wat ik nu bereikt heb, vind ik heel waardevol. Ik ben daar echt heel erg dankbaar voor." "Hoe mijn leven er over vijf jaar uitziet?" Het lijkt er even op alsof ze het een moeilijke vraag vindt, maar dan zegt ze resoluut: "Dan wil ik meekunnen op wereldniveau en ik wil eigen producties uitbrengen." En over tien jaar? "Oef, dat vind ik wel moeilijk", zegt Britt lachend. "Misschien maak ik dan wel voor andere mensen producties. Haha ik heb heel veel ambitie hoor. Ik wil de beste worden in wat ik doe, zo simpel is het." De toekomst ziet er dus zonnig uit voor de Dordtse, toch? "Nou, er zit wel nieuw werk aan te komen ja", zegt ze geheimzinnig. "Maar ik kan er nog niet te veel over vertellen. Hoewel sommigen misschien al wat gehoord hebben want ik heb al wat nieuwe nummers gespeeld tijdens optredens." Dit wil ze nog wel verklappen: "Het wordt heel anders dan mijn eerste album. Heel dansbaar en elektronisch." En daar moeten we het dan mee doen.

Meer berichten




Shopbox