Ook de film Pietje Bel werd gedeeltelijk opgenomen in Dordrecht. (foto: Rinie Boon)
Ook de film Pietje Bel werd gedeeltelijk opgenomen in Dordrecht. (foto: Rinie Boon)

Schitter jij straks in de film?

Dordrecht - De historische binnenstad doet het goed als decor in films en series. Half april bestaat er een kans dat je in de stad een cameraploeg tegenkomt, er wordt namelijk weer een film opgenomen én jij kunt meedoen. We spraken met Britt van der Gaag, Casting Director van MULTA Casting, zij zoekt figuranten voor de film.

Een castingbureau, de meeste mensen zullen er niet bij stilstaan dat bij het opnemen van films niet alleen de hoofdrolspelers maar ook elke voorbijganger van tevoren is geselecteerd. De film die deels in Dordrecht wordt opgenomen gaat over de Tweede Wereldoorlog. Dan zoeken jullie mensen die qua uiterlijk passen in het tijdsbeeld?

"Wij zoeken inderdaad mensen die in het tijdsbeeld passen, dit mogen personen zijn van allerlei verschillende leeftijden. Er zitten verder geen specifieke voorwaarden maar mensen met een overgewicht, passen natuurlijk niet helemaal in het beeld van de tijd zo net na de oorlog. Men was natuurlijk overwegend blank en over het algemeen niet ruim gevoed in de oorlog. Daarnaast zijn mensen met tatoeages, piercings of felgekleurd haar, niet inzetbaar voor deze productie. Simpelweg omdat dit nog niet in die tijd voorkwam."

Voor welke producties hebben jullie eerder gewerkt?

"Wij hebben producties mogen doen zoals voor bekende series zoals o.a. Soof de Serie, Komt een Man bij de Dokter en Nieuwe Buren. Daarnaast hebben wij ook de figuratie verzorgd voor grote films zoals Gek van Oranje, 100% Coco, Bon Bini Holland 2, Bella Donna's en een deel van de film 15:17 to Paris van de regisseur Clint Eastwood."

Behalve het feit dat je wellicht even kan schitteren op het witte doek wat maakt het leuk om je als figurant op te geven?

"Naast het feit dat je jezelf kan terugzien op een bioscoopscherm (en ook te zien bent in internationale bioscopen), kom je op de meest fantastische plekken. Denk bijvoorbeeld aan een compleet leeg Rijksmuseum omdat we buiten openingstijd draaien. Je wordt helemaal omgetoverd tot een ander persoon, dit kan variëren van gevangene tot hofdame tot een persoon uit de jaren '40. Het is daarnaast heel interessant om een kijkje achter de schermen te hebben op een filmset. Naast een complete crew, zijn er ook (bekende) acteurs of actrices op de set. Er wordt de hele dag voor je gezorgd, je leert andere mensen kennen, er is altijd catering aanwezig en je gaat ook nog eens naar huis met een leuke vergoeding. "

De opnames starten half april en zullen ook in Dordrecht plaatsvinden. Voor je deelname als figurant is er ook nog eens een onkostenvergoeding beschikbaar. Mensen kunnen zich geheel vrijblijvend aanmelden door hun naam, telefoonnummer en e-mailadres te mailen naar info@multacasting.nl onderwerp 'periodefilm'.

Meer berichten