Foto: Auteur

FC Dordrecht: wachten op het toetje

Wat voelt het alweer lang geleden hè, die periodewinst. Week na week sprokkelden wij punten, wonnen wij van tegenstanders die ons wel eventjes zouden verslaan en resulteerde kneiterhard werken in deelname aan de play-offs. Meteen daarna formuleerde de trainer en zijn spelers de volgende doelstelling, dat was namelijk om bij de eerste zes of zeven te eindigen. Dan wordt namelijk de eerste ronde van de play-offs overgeslagen en is de weg naar promotie ingekort tot vier wedstrijden. Op het moment dat die doelstelling werd uitgesproken, kon het eigenlijk niet anders dan fout gaan. De druk is weggevallen en de focus verschuift naar het toetje van deze competitie, de play-offs.

Vanavond reisden de Schapekoppen af naar Wijdewormer, waar Jong AZ zijn thuishaven heeft gebouwd. Een trainingscomplex waar alles nog gloedje nieuw is en waar je als uitsupporter in een strookje achter het doel mag plaatsnemen. Een metertje tussen twee hekken, eentje met een hoog net. Niet om ons tegen te houden, maar om de bal uit de sloot erachter te houden. Een klein schuurtje doet dienst als cateringpunt, waar thermoskannen met koffie klaar staan en de verse gevulde koeken van de lokale bakker onder een vershoudfolietje worden bewaard.
De wedstrijd was goed en wel onderweg en onze verdediging liet toe dat Jong AZ vrij kon opstomen en dat de jonge back Church tijd zat had om te kijken waar hij Bryan Janssen ging passeren. De 2-0 viel twintig minuten later en was verdiend, Jong AZ was heer en meester en bij Dordt kon men zich niet over de tegenslag heen zetten.

De 21 supporters die het team achterna waren gereisd zochten het vermaak in andere zaken. Zo bleek dat er toch broodjes kroket konden worden besteld bij het schuurtje. Die moesten wel bij de hoofdtribune gehaald worden, maar de jongste van de twee meiden had nog wat stappen te zetten aldus haar stappenteller dus geen probleem. Zien eten, doet eten en dat werden dus meerdere tripjes naar de frituur door Fem, die zich niet liet kennen en met een lach heen en weer rende!
Ook werd een Songfestival inzending uit vervlogen tijden benut om wat plezier te maken, althans bij één van de Schapekoppen. Vaste volgers van deze columns kunnen wel raden wie. Er swingde toch nog iets vanavond.

De tweede helft eindigde gelijk, want beide teams wisten nog eenmaal doel te treffen. Voor Dordt was het uiteraard Denis Mahmudov, zijn dertiende treffer van het seizoen. Kort voor zijn doelpunt werd een treffer van Mutzers nog afgekeurd vanwege buitenspel, dan had het nog echt spannend kunnen worden. Het laatste fluitsignaal klonk en de teleurstelling op het veld was groot. Zo groot dat de spelers direct de kleedkamer opzochten. Enkel Bliek zocht de supporters nog even op voor een bedankje en Mahmudov was toevallig dichtbij het uitvakje in gesprek met iemand langs de zijlijn. Daar ging ook nog even een duimpje de lucht in.

Misschien was dat nog het meeste kenmerkende aan ons elftal de afgelopen weken. Samen winnen is leuk en een overwinning vieren is makkelijk. De recente wedstrijden nodigen niet uit voor een feestje, maar ook dan moet je een eenheid blijven vormen. Als team op het veld en als club, dus samen met je supporters. Spelers en supporters, wij gaan elkaar nog nodig hebben als het toetje straks opgediend wordt.......

Meer berichten