Foto: Don Fredo

Zaterdagvoetbal: Vijf zeges; Dubbeldam 'zakt' ondanks winst twee plekken

Dordrecht – Een zonnig dagje voor vijf van de zes Dordtse zaterdagclubs. Alleen derdeklasser DFC verloor maar dat gebeurde in de stadsderby met koploper EBOH (4-0). In de eerste klas pakte Oranje Wit kostbare punten bij DCV. De ploeg mag zich nu zo goed als veilig wanen. Derdeklasser Wieldrecht en de vierdeklassers Dubbeldam en GSC ODS wonnen en blijven volop in de race om (indirecte) promotie. Van de derby tussen EBOH en DFC staat een apart verslag op deze site.

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit verschafte zich weer wat lucht bij het streven weg te blijven uit de gevarenzone. Voor de tweede keer dit seizoen werd gewonnen van DCV. Na de 4-0 in het najaar werd het nu 0-1 voor de Dordtse ploeg die zo de positie in de staart van de middenmoot versterkte.

Ron Akkerman doet verslag van het duel van vanmiddag: “De enige goal kwam van Jay Brand. Het was een matige eerste helft met voor beide teams maar één kans: een schot van DCV tegen keeper Harmans en een inzet met de borst van Christian Perrier net over. Na rust was Oranje Wit duidelijk de betere ploeg op een lastige grasmat. Er ontstonden diverse kansen voor Dielhof, Perrier en Brand." De laatste scoorde uiteindelijk de winnende goal. "Derhalve een terechte overwinning”, aldus Ron..

Oranje Wit staat nu op 23 punten uit 19 duels en lijkt nu heel dicht bij de veilige haven te zijn.

Wieldrecht

In de Zeeuwse derde klas is Wieldrecht bezig aan een imponerende zegereeks. Vandaag werd gewonnen bij Duiveland (1-2). Speler Ferr Kemaldar doet verslag: “Vandaag weer een verdiende overwinning. We vergaten de 0-2 voorsprong uit te breiden naar 0-3 of 0-4. In de slotfase kregen we nog een aansluitingstreffer tegen (1-2) waardoor het op het eind nog even billenknijpen was. Maar uiteindelijk hebben we de drie punten toch over de streep getrokken”. Mark van Agteren tekende voor beide Wieldrecht-goals. Hij ontpopt zich steeds meer als koningsschutter.

Krabbendijke, koploper in deze afdeling, leed voor het eerst dit seizoen een nederlaag maar de voorsprong op de naaste achtervolgers Tholense Boys en Wieldrecht blijft immens.

*Stand bovenaan: Krabbendijke 19-48, Tholense Boys 19-39, Wieldrecht 18-35.

Dubbeldam

In de vierde klas pakte Dubbeldam eind van de middag in Etten-Leur de volle buit bij Unitas’30 (1-4). Onze man langs de lijn Rumo van Oosten vertelt: “Het was een lastige wedstrijd waarin Noah Speelmeijer uitblonk met uiterst belangrijke reddingen. We hebben als team geknokt. Verder strooide onze Mahmod Zarrinfekr vandaag met assists. Overwegend waren we wel beter. Maar hadden deze keer moeite met ons eigen spel spelen.”

Voor de Dubbeldamse productie zorgden Daniel Bouter (0-1 met een mooi afstandsschot en 0-3), Mahmod Zarrinfekr (0-2) en Dion de Graaf (1-4 met een nog mooier afstandsschot met zijn alom bekende buitenkant rechts).

Op de ranglijst zakte Dubbeldam ondanks de zege van de eerste naar de derde plaats. Dat is het gevolg van het feit dat FC Bergen zich uit de competitie heeft teruggetrokken. Alle resultaten van deze ploeg zijn nu voor de algemene rangschikking vervallen. De eindstand van de eerste periode waarvoor FC Bergen 12 keer speelde, blijft evenwel reglementair ongewijzigd. Dubbeldam blijft dus als winnaar van die eerste periode geplaatst voor de nacompetitie om promotie.

Rumo van Oosten: “We houden de periode maar we staan wel ineens derde op de ranglijst”.

*Van de top-vier won niet alleen Dubbeldam maar ook ONI en GSC ODS. RFC hoefde vandaag niet in actie te komen. De nieuwe, aangepaste stand bovenin na vandaag luidt: RFC 17-38, ONI 16-36, Dubbeldam 16-33, GSC ODS 17-32.

GSC ODS

In dezelfde vierde klas als Dubbeldam revancheerde GSC ODS zich voor het zure verlies van vorige week in de stadsderby bij Dubbeldam. DVO’60 moest er in Dordrecht met 4-0 aan geloven.

Speler Arie Pankras jr. doet verslag: “Met een heerlijke zon beloofde het een mooie voetbalmiddag te worden. Echter was de eerste helft van beide ploegen niet best. Wij wilden wel maar het lukte niet en DVO beperkte zich, na de 6-6 in de heenwedstrijd, uitsluitend tot tegenhouden. De tweede helft daarentegen bracht meer spektakel.”

“Kort na rust was het Niels van Tol die na een mooie actie van Thayrison Doran de 1-0 diagonaal binnenkopte. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Johan Stal, die zich niet bedacht en uithaalde: 2-0. Na een goede actie van de ingevallen Abdulllah Dagdeviren die voor trok tikte zijn broer Halil met binnenkant voet de 3-0 in. Thayrison Doran haalde overigens nog een bal van de eigen doellijn waarmee alle wapenfeiten van DVO genoemd zijn.”

Het toetje was voor wie anders dan Arie Pankras jr (links op de foto) die uit stand vanaf de 16 met links de bal in de kruising joeg.:4-0. “Een fijne overwinning na de nederlaag van vorige week tegen Dubbeldam”, aldus een goedgemutste Arie.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten