Foto: Don Fredo

EBOH opnieuw sterkste in stadsderby (4-0); zorgen blijven voor DFC

Dordrecht – Voor de tweede keer dit seizoen bleek EBOH te sterk voor DFC. De stadsderby tussen de twee historische voetbaliconen eindigde vanmiddag in een ruime zege voor EBOH (4-0). In het najaar was de Schenkeldijk-club ook al te sterk voor de roodwitte brigade (0-2).

Door de zege blijft ‘Ebo’ koploper in de derde klas al blijft het dringen aan de top aangezien ook de andere titelkandidaten, Streefkerk en De Zwerver, vandaag triomfeerden.

DFC blijft in kelder hangen. Het bleef de nummer één na laatst maar heeft nog alle uitzicht op een hogere, veilige notering.

Mede door het prachtige weer trok de stadsderby veel belangstelling. EBOH domineerde de strijd als een ware koploper en kwam geen moment in gevaar. Doelman Pim Versluis: “Het was behoorlijk druk langs de lijn en ook nog lekker weer. Alles voor een leuke pot voetbal dus”.

Het duurde niet heel lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. “Wesley Ebbers brak de ban na een goeie wedstrijd. Hij drukte een aankomende bal van binnen de 16 strak tegen de touwen”, omschrijft Pim de belangrijke openingsgoal. “Wij waren in de eerste helft slordig maar DFC kon daar niet veel tegenover zetten. Na de rust bleek het krachtsverschil een stuk groter. Al snel werd het 2-0. Leroy Verkerk (links op de foto) draaide goed weg en knalde in de korte hoek binnen”, aldus Pim Versluis.

EBOH nam geen genoegen met die redelijk veilige marge. EBOH’s doelman vervolgt: “Een goede steekpass van Wesley Ebbers op Leroy Verkerk richting de achterlijn, die vervolgens breed legde op Jeffrey Monster. Die liep simpel de 3-0 binnen.” Pim kreeg het tussendoor even lastig bij een goed schot van DFC’s routinier Merijn Groessen. “Maar gelukkig lag ik in de goeie hoek”.

In de slotfase drukte EBOH uiteindelijk door naar de 4-.0. “Een zelfde situatie als bij de 3-0. Nu was Antonio Manzanares de afmaker bij de tweede paal. Daarmee was het gedaan. Er werden aan onze kant nog wel wat kansen gemist om de score te vergroten, maar goed... Al met al een dik verdiende overwinning”, aldus Pim Versluis.

“Helaas wonnen de concurrenten De Zwerver en Streefkerk ook, maar wij hebben in elk geval gedaan wat we moesten!”

DFC kende de mazzel dat ook de medebroeders in de nood (Schelluinen, Asperen en Leerdam port) verloren. Door wat geroutineerde oud-spelers aan de selectie toe te voegen hoopt de ploeg te overleven. Meegenomen is dat alleen de nummer laatste rechtstreeks degradeert. Dat lot lijkt Leerdam Sport’55 bezegeld. DFC wacht nog confrontaties met Leerdam Sport’55 en Schelluinen. Van de grootmachten treft DFC alleen nog Streefkerk.

In het roodwitte kamp heerste na afloop een sportieve mineurstemming. Speler Joey Besemer van DFC na de verloren derby: "Het was een zware wedstrijd. EBOH is zeker weten niet voor niets de koploper".

*De stand bovenaan in de derde klas luidt nu: EBOH 20-40, Streefkerk 19,36, De Zwerver 18-35.

Onderaan (er degradeert maar één ploeg rechtstreeks): Schelluinen 17-22, Asperen 19-21, DFC 18-18, Leerdam Sport ’55 19-6.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten