Logo destemvandordt.nl


Dennis Geschiere scoorde 5x voor Dubbeldam. (foto: Don Fredo)
Dennis Geschiere scoorde 5x voor Dubbeldam. (foto: Don Fredo) (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Dubbeldam maakt gehakt van Besiktas (12-0)

Dordrecht – Van de zes Dordtse zondagclubs kwamen alleen derdeklasser Dubbeldam en vijfdeklasser GSC ODS tot winst. Dubbeldam maakte met name na rust gehakt van het Rotterdamse Besiktas (12-0). Koningsschutter Dennis Geschiere (foto) nam vijf treffers voor zijn rekening.

GSC ODS bleef dankzij een riante 0-3 uitzege in de race om promotie. RCD (3de klas) , de vierdeklassers SC Emma, OMC en SSW (5de klas) beleefden een zure middag. Ze verloren.

Dubbeldam

“Een makkelijk potje”, zo typeerde Dubbeldams Jerry van Ingen de monsterzege op het arme Besiktas dat na rust volledig werd weggespeeld. Het duel aan de Schenkeldijk eindigde na een 2-0 ruststand in een 12-0 zege voor Dubbeldam.

“In de tweede helft had de tegenstander er kennelijk geen zin meer in. Toen was het uitzoeken wie er kon scoren”, aldus Jerry die zelf vanmiddag twee keer succesvol was. Dé grootmeester van de Dubbeldamse schutterij was opnieuw Dennis Geschiere die er 5(!) in het Besiktas-net deponeerde. Hij evenaarde daarmee een clubrecord, zo meldt Dubbeldam op z’n site. Tot nu toe was alleen de geblesseerde aanvoerder Rory van der Weijden vijf keer succesvol in één wedstrijd. Rory liep twee weken geleden een zware knieblessure op en is zeker tot augustus uitgeschakeld.

De totaalproductie van Dubbeldam staat dit seizoen op 80 treffers, een gemiddelde van 4 per wedstrijd. De ploeg heeft nog vier wedstrijden om dat op te vijzelen naar de magische 100. Jerry van Ingen optimistisch en duidelijk vol zelfvertrouwen: “Ik en Dennis staan al bijna op 50 samen. Dus als het zo doorgaat moet het lukken toch… We gaan er in elk geval alles aan doen” Dubbeldam ontmoet dit seizoen nog OHVV (u), Charlois (t), Virtus (u) en HWD (u).

Dat Dubbeldam bij rust slechts met 2-0 leidde was vooral te danken aan goed keeperswerk, het houtwerk en enige nonchalance bij de afwerking. Na rust raasde Dubbeldam als een orkaan door de Besiktas-afweer. Met tien treffers achter de oren kwamen de bezoekers nog goed weg.

De Dubbeldamse schutterij van vanmiddag op rij: Dennis Geschiere (5 goals), Stan van Pelt (3), Jerry van Ingen (2), Enzo van de Vossenberg en Jürgen Abrahamse.

*Van het leidende trio in de derde klas won ook FC IJsselmonde. Koploper Meeuwenplaat was vrij. De stand bovenaan luidt nu: Meeuwenplaat 18-49, Dubbeldam 20-44, FC IJsselmonde 18-40, Virtus 16-34.

RCD

De andere Dordtse derdeklasser, RCD, ging thuis teleurstellend onderuit tegen OHVV (2-3). Alex Mulders, onze man langs de lijn: “In de eerste helft was RCD sterker. In de 41ste minuut scoorde Kevin Steensma uit een goede actie van Roy Schrauwen de 1-0. Kort in de tweede helft kwam OHVV op 1-1. RCD herpakte zich snel na dit doelpunt en kreeg ook de nodige kansen vooral door de gevaarlijke Roy Schrauwen en Randy van Gulik. De 2-1 kwam op een goede dieptepass van Jeroen Snoek op Roy Schrauwen die deze mooi afrondde.”

Alex vervolgt “Hierna bleef RCD doorgaan maar miste de precisie in de afronding. Uit het niets kwam OHVV op 2--2 door een eigen doelpunt. Niet veel later werd het nog 2-3 uit een strafschop. RCD probeerde nog wel maar kwam niet tot scoren. Als de kansen die we kregen benut waren, hadden we moeten winnen. We waren sterker dan OHVV maar de tegenstander was vandaag beter in kansen benutten.”

RCD bleef door het verlies middenmoter. Het staat met 24 punten uit 17 duels op de nu al veilige achtste plaats.

SC Emma

In de vierde klas wist SC Emma geen nieuw succes te koppelen aan de fraaie overwinning van vorige week tegen RFC. Tegen hoogvlieger DIA werd vanmiddag met 1-3 verloren. De gastploeg scoorde twee keer in de slotfase. SC Emma staat nu op de - overigens veilige - achtste plaats in het klassement met 24 punten uit 19 duels.

Selectiespeler Randy van Eden doet verslag: “DIA kwam vandaag niet om te voetballen, maar voor de counter. Ze lieten ons het spelletje maken en dat lukte aardig bij ons. Via een foutje bij DIA maakte Jelle van der Veken zijn eerste doelpunt voor Emma (1-0). Dit was ook de ruststand.”

“Na rust wilde DIA meer gaan voetballen, maar dat lukte niet echt. Tot kansen kwamen ze niet en bij kleine kansen stond onze doelman Kuys in de weg. De 1-1 van DIA viel uit een foutje bij ons, maar leidde niet tot paniek. De rest van de wedstrijd verliep veel op het middenveld, maar kansen waren er niet echt. In de 75ste minuut kreeg Wessel Brouwers een grote kans, maar deze werd niet afgemaakt. Dat gold ook voor een open kopkans voor Rodney. DIA scoorde in de 90ste minuut twee keer. Zo verloren we uiteindelijk met 1-3, wat zeer geflatteerd was.”

Randy’s conclusie: “Aan de inzet heeft het niet gelegen, maar wel aan de effectiviteit”.

OMC

In een tumultueus duel ging vierdeklasser OMC in Breda ongelukkig onderuit tegen WDS’19 (4-1). De ploeg blijft zodoende één na onderaan staan. Donderdagavond komt hekkensluiter VCW op bezoek in Dordrecht. Dat wordt dus een zes-punten-wedstrijd.

OMC-keeper Eelco Jansen doet verslag van de verloren wedstrijd van vanmiddag. “Helaas verloren. Met een zwarte rand voor mijzelf. We begonnen niet sterk - we lieten WDS het spel maken. Desondanks maakten we door een goede aanval de 0-1 via Adil el Yakoubi met een schot van rand 16 in de korte hoek. We hebben erna wat kansjes gehad maar WDS drukte goed door. Via een te makkelijk gegeven strafschop kort voor de rust werd het 1-1”.

“Zo’n kwartier na rust komt de linkshalf 1op1 met onze laatste man in zijn rug. Ik kom uit en gooi me voor de bal, beide in voorwaartse beweging en is er een contactmoment. Scheidsrechter gaf me direct rood en een penalty. Ik wist het al door de penalty in de eerste helft dat hij erop aasde om een rode kaart te geven. Het wordt 2-1. Met 10 man drukten we WDS naar achteren en kregen we nog een goede kans die helaas van de doellijn werd gehaald.”

Het bleef OMC niet meezitten. De ploeg had een strafschop mee moeten krijgen. “Aman Dondai krijgt de bal in de 16, waar hij met een knie tussen de schouderbladen omver wordt gelopen”. Daarna werd de wedstrijd enige tijd stilgelegd na een korte discussie tussen een OMC-speler en een van WDS. Na de stop liep de thuisploeg uit naar 4-1. In de allerlaatste minuut kreeg WDS nog rood doordat onze voor mij ingevallen keeper bij een bal die hij losliet tegen het hoofd werd geschopt.

Eelco: “We zullen alles op alles moeten zetten aanstaande donderdagavond thuis om half 7 tegen hekkensluiter VCW. Een erg belangrijke duel voor ons: het verschil tussen degradatie, nacompetitie of de weg inslaan voor directe handhaving.”

*Stand onderaan: Boeimeer 19-19, OMC 16-10, VCW 17-9.

GSC ODS

In de vijfde klas blijft GDC ODS meestrijden om de hoofdprijs. Door met 0-3 te winnen bij Molenschot handhaafde de ploeg zich knap op de derde plaats.

Aanvoerder Davut Sahan vertelt: “Na de nederlaag van vorige week moesten we vandaag winnen om bovenaan nog mee te doen. De tegenstander beschikte over een jonge ploeg met veel beweging. Uit een vrijetrap van mij kwamen we met 0-1 voor. Daarna een blunder achterin bij Molenschot waardoor Coskun Altintas voor 0-2 kon zorgen. Akif Kumas tekende voor de 0-3 en dat was ook de ruststand.”

“Na rust stonden we afwachtend achterin en speelden op de counter. Zo ’n tien minuten voor tijd een ongelukkig moment waarbij een tegenstander volgens mij een dubbele beenbreuk opliep. Het zag er niet goed uit. Als GSC ODS wensen we de onfortuinlijke tegenstander beterschap”.

GSC ODS haalt komende donderdagavond thuis in tegen TVC Breda.

*In de zelfde klas redde SSW het in Breda niet bij PCP (3-1). De Dordtse zebra’s zakten daardoor naar de zesde laats.

*Stand vijfde klas bovenin: RSV 17-39, HSC’24 17-34, GSC ODS 17-33, SSW 20-31.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten


Shopbox