Edwin Jansen en Mark Barendregt leerden elkaar kennen op een feest in het Dolhuis ten bate van Stichting Roparun. (foto: Elisa Kuster)
Edwin Jansen en Mark Barendregt leerden elkaar kennen op een feest in het Dolhuis ten bate van Stichting Roparun. (foto: Elisa Kuster)

Feest van herkenbaarheid in het Dolhuis

Dordrecht - Soms hoor je een liedje voorbij komen en is het alsof je in een teletijdmachine bent gestapt. Muziek brengt veel herinneringen naar boven: van sommige krijg je het schaamrood weer op de kaken, van andere liedjes voel je je weer jong en onbezonnen.

door Elisa Kuster

Edwin Jansen en Mark Barendregt weten daar alles van. Ze leerden elkaar kennen op een feest in het Dolhuis ten bate van Stichting Roparun. Mark draaide daar plaatjes en Edwin was een kritische luisteraar. Kritisch omdat hij al sinds 1989 achter de draaitafel staat, een hobby die hij nog steeds met plezier beoefent. Als je zo lang de mensen op de dansvloer weet te vermaken dan heb je altijd wel handige tips voor beginnende DJ's , zoals Mark.

Vorig jaar stonden draaiden ze samen op de feestavond voor Roparun, het werd een succes. Ze bedachten dat het leuk zou zijn om weer een avondje samen te draaien en de oude gouden tijden te doen herleven. De tijden van de jaren '90.

"We weten dat er meer avonden worden georganiseerd met muziek van vroeger, maar dan hoor je meestal alleen de grote hits voorbij komen. Wat wij draaien hoor je niet vaak meer maar zal voor veel mensen een feest der herkenning zijn. Muziek die je alleen in clubs in Amsterdam en Rotterdam hoorde, afgewisseld met wat bekende liedjes," vertelt DJ Mark enthousiast. "Edwin is echt een kenner op het gebied van de muziek uit die tijd."

Edwin Jansen, ook wel bekend als DJ Eddy Prone leerde de fijne kneepjes van DJ Mark van Dale. "Ik zag hem in de platenzaak staan en heb hem als 17-jarig jochie gevraagd of ik dat ook kon leren. Al snel stond ik bijna ieder weekend achter de draaitafels. Veel in Rotterdam, een tijdje in Renesse maar ook in België en Duitsland. Voor mij was draaien hetzelfde als uitgaan, ik hield mijn feestje aan de andere kant van de dansvloer. Als het publiek uit zijn dak gaat, dat is gewoon zo gaaf. Ik heb voor zalen van een paar honderd tot een paar duizend man gedraaid. Het maakt me niet uit hoeveel mensen het zijn, als ze het maar naar hun zin hebben."

Daar gaat hij dus vrijdag 13 april voor zorgen, samen met DJ Mark die net als hij nog steeds kan genieten van de muziek uit de jaren '90. Edwin laat nog even een mix horen van DJ Armin van Buren: "Hoor je dat, hij gebruikt ook samples van jaren '90 hits. Die muziek leeft nog steeds hoor."

Wil je ook weer ouderwets uit je dak gaan?
Kom dan naar Turn Back The Time vrijdag 13 april in het Dolhuis.

www.dolhuis.com

Meer berichten