(foto: Rien van Heteren)
(foto: Rien van Heteren)

Opbrengst zwemevenement blijft in Dordrecht

DORDRECHT – De opbrengst van de vierde editie van de Swim To Fight Cancer 078 blijft, net als 2017, in Dordrecht. Het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruikt het geld om het wetenschappelijk onderzoek naar kanker, onder toezicht van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) te financieren.

door Nanda van Heteren

In 2017 doken bijna vierhonderd deelnemers het water in om afstanden tussen de 250 en 2.500 meter in de Dordtse grachten te zwemmen. Het leverde een totale opbrengst van 200.075 euro op.

Het geld bleef toen ook op het Dordtse eiland. Internist hematoloog Mark-David Levin van het Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk gebruikte het om zijn leukemieonderzoek te financieren.


Het doel was te onderzoeken wat de gevolgen zijn bij minder fitte patiënten met chronische lymfatische leukemie als zij het middel Venetoclax in een eerder stadium van hun behandeling toegediend krijgen. Tot op heden werd dit middel alleen verstrekt aan uitbehandelde patiënten. Echter wees een eerdere studie bij deze doelgroep uit dat het toedienen van Venetoclax leidde tot een optimale reactie bij 30 procent van de patiënten. Er wordt gehoopt dat dit percentage verhoogd wordt wanneer er eerder in het traject gestart zal worden met deze behandeling.

Inschrijving

Zaterdag 1 september 2018 zijn de Dordtse grachten weer het strijdtoneel. Het City Swim Dordrecht-bestuur beloofde eerder op Facebook dat het weer 'een mooi programma gaat worden'. Op dinsdag 24 april gaat de inschrijving van start, meer informatie is te vinden op: dordrecht.swimtofightcancer.nl

Meer berichten