Chemours en DuPont. (archieffoto)
Chemours en DuPont. (archieffoto)

Chemours en DuPont openen de bedrijfspoorten

Dordrecht - Op 20, 21 en 22 april zetten Chemours en DuPont samen de poort aan de Baanhoekweg in Dordrecht open voor omwonenden uit de omliggende gemeenten en andere belangstellenden. Drie dagen lang is iedereen welkom om kennis te maken met wat Chemours en DuPont doen, hoe zij werken aan de Baanhoekweg en wie zij zijn.

Beide bedrijven willen de omwonenden en geïnteresseerden informatie geven over hun bedrijfsactiviteiten en bezoekers de gelegenheid geven om met de bedrijven in gesprek te komen.

Govert Griffioen, locatiedirecteur van DuPont Dordrecht: "Dagelijks gebruiken consumenten onze producten. Alleen realiseren ze zich dat niet altijd. Tijdens de Open Poort Dagen willen we laten zien waarin onze producten worden gebruikt en hoe wij die maken met zorg voor de omwonenden en het milieu."

Zijn collega Erik Meijer van Chemours Dordrecht vult aan: "Samen met onze medewerkers en contractors werken wij dag en nacht om ons bedrijf zo duurzaam en veilig mogelijk te laten opereren. Dat willen we ook tonen aan onze omgeving."

De Open Poortdagen van Chemours en DuPont richten zich in het bijzonder op de informatievoorziening én een dialoog over veiligheid, gezondheid en milieu van de bedrijfslocatie in Dordrecht die al meer dan 50 jaar bestaat. Zo zijn er speciale introducties over de opslag en het gebruik van stoom en over waterbeheer op het bedrijfsterrein.

Tijdens de Open Poortdagen 2018 zijn er demonstraties en workshops van vele experts en partners die ervoor zorgen dat de bedrijven veilig en duurzaam werken. Er is een speciaal paviljoen met informatiestands en een laboratorium waar jong en oud meer te weten kunnen komen over onze inspanningen op het gebied van het milieu, gezondheid en veiligheid. Ook worden bedrijfsactiviteiten toegelicht en de alledaagse én hoogwaardige producten getoond. Er is een rondleiding met een treintje op het bedrijfsterrein.

Om veiligheidsredenen is de minimumleeftijd voor deelname 6 jaar. Er is ook een maximum aantal plaatsen voor bezoekers. Aanmelden voor de Openpoortdagen kan op:

www.openpoortdagen.nl

Meer berichten