Brabanders blij met verdwijnen van Intercity uit Dordrecht

Dordrecht - Het verdwijnen van de Intercity van Dordrecht naar Brabant heeft gezorgd voor chagrijn in Dordrecht. In Breda is men echter opgetogen. De treinen van Antwerpen naar de Randstad rijden voortaan via Breda en de Hogesnelheidlijn. Daarmee wordt station Dordrecht gepasseerd.

"De dag waarvan wel werd getwijfeld of hij ooit nog zou komen", reageert de Bredase burgemeester Paul Depla verheugd. Ook D66-kamerlid Rob Jetten is blij. "Belangrijk dat Brabant als economische hotspot ook per OV goed internationaal bereikbaar is!", stelt laat hij via Twitter weten.

De heren worden van repliek gediend door burgemeester Wouter Kolff. "Inderdaad fijn voor Brabant Rob Jetten, maar dat gaat wel een beetje ten koste van Dordrecht met 120.000 inwoners en de Drechtsteden met 280.000 inwoners die toch echt een station met stevige intercitystatus verdienen", aldus de Dordtse burgemeester.

De NS dacht zaterdag leuk te zijn door een feestje te organiseren rond het vertrek van de laatste Intercity uit Dordrecht. Na vele negatieve reacties werd dat toch maar afgelast.

Meer berichten