Foto: Don Fredo

Zondagvoetbal: Belangrijke zeges Dubbeldam en GSC ODS; RCD en SSW op schot

Dordrecht – Vier van de zes Dordtse zondagclubs boekten vandaag overwinningen. Derdeklasser Dubbeldam en vijfdeklasser GSC ODS versterkten met fraaie zeges hun hoge posities. RCD (derde klas) en SSW (vijfde klas) vielen op met monsterzeges. Alleen de vierdeklassers SC Emma en OMC gingen onderuit.

Dubbeldam

Derdeklasser Dubbeldam (foto) omzeilde een buitengewoon lastige klip door het uitduel bij OHVV met 1-2 te winnen. “Moeizaam en zwaarbevochten. Maar wel heel belangrijke 3 punten!”, aldus spits Jerry van Ingen.

Jerry zag voor rust een van zijn voorzetten door een OHVV-speler in eigen doel gewerkt (0-1). De rust brak toch met 1-1 aan. In blessuretijd wist de thuisploeg in een rebound te scoren. Het spannende eerste bedrijf leverde Dubbeldam diverse mogelijkheden op. Max Bresser, Stan van Pelt, Jerry van Ingen en Enzo van de Vossenberg misten net een greintje geluk in de afwerking. En passant liet Dubbeldams doelman Robin van Dijk zich ook niet onbetuigd met enkele knappe reddingen.

Na rust een zelfde spelbeeld. Diverse prachtige aanvallen van Dubbeldam afgewisseld met uitstekend werk van Robin van Dijk die vandaag vrijwel alle klusjes en klussen voorbeeldig opknapte. Een enkele keer met wat mazzel. Zoals bij die aanval waarbij OHVV binnen luttele seconden twee keer de paal en één keer de lat trof. Uiteindelijk besliste Stan van Pelt het duel op aangeven van Jerry van Ingen (1-2). In de slotfase mikte OHVV op alles of niets. Dat leidde niet alleen tot prima acties van Dubbeldams doelman maar leverde de Dordtse ploeg ook enkele counter-mogelijkheden op. Gescoord werd er echter niet meer waarna het winnende Dubbeldam na afloop vernam dat twee van de drie concurrenten (Meeuwenplaat en FC IJsselmonde) punten hadden gemorst. Koploper Meeuwenplaat kwam bij SV Charlois niet verder dan een 2-2 gelijkspel terwijl FC IJsselmonde in Zevenbergen onderuit ging tegen Virtus (2-0).

*Stand bovenaan nu: Meeuwenplaat 19-50, Dubbeldam 21-47, FC IJsselmonde 19-40, Virtus 17-37.

RCD

In de zelfde derde klas als die van Dubbeldam herstelde RCD zich van enkele onverdiende nederlagen door in Rotterdam een zwak HWD met 0-6 aan de kant te schuiven. RCD blijft met 27 punten uit 18 duels een stevige middenmoter.

Onze man langs de lijn Alex Mulders over de ruime overwinning van vandaag: “In de eerste helft waren niet veel hoogtepunten te noteren. Op twee momenten na: de 0-1 van Jeroen Snoek in de 10de minuut en een onterechte strafschop voor HWD. Bij een 1 op 1 moment waarbij de van stal gehaalde Samir Amraoui correct de bal tegenhield ging de HWD-speler zeer theatraal naar de grond. De penalty werd echter gemist.”

“In de tweede helft scoorde RCD vijf keer: Roy Schrauwen (3x), Randy van Gulik en A1-speler Kai Advocaat. Kortom een plichtmatige overwinning tegen een zwak HWD”, besluit Alex Mulders. Het was overigens de tweede keer in enkele weken dat de van vleugelverdediger tot spits ‘gepromoveerde’ Roy Schrauwen minimaal drie keer scoorde in één wedstrijd.

SC Emma

In de vierde klas hoopte SC Emma stiekem op een fraai resultaat bij koploper Hoge Vucht. De Dordtse ploeg speelt immers haar beste wedstrijden tegen hoog genoteerde tegenstanders.

“Maar vandaag heeft dat er geen moment ingezeten. Terecht veroren”, aldus Emma’s nog steeds geblesseerde selectiespeler Randy van Eden na de 3-1 nederlaag in Breda. “Het was slap en de beleving was af en toe ver te zoeken. We lieten Hoge Vucht te veel aan de bal, waardoor zij het spel konden bepalen en hun belangrijke spelers het spel makkelijk konden maken. Een slimme bal vloog van een meter of 30 over onze keeper heen de goal in: 1-0. Hierna kwamen we iets beter in het spel en hadden we de kans op de 1-1. Maar zoals de laatste weken al vaker is voorgekomen wilde de bal er maar niet in.”

Randy vervolgt: “Door een slim balletje tussendoor kon hun spits de 2-0 aantekenen. Toen was het eigenlijk wel over bij ons. Voor rust maakte Hoge Vucht nog de 3-0. Na rust hebben we wat meer kansen kunnen creëren, Maikel Steenbakker scoorde de 3-1, maar meer konden we niet vandaag”.

OMC

OMC beleefde zware dagen. Vandaag werd thuis verloren van Terheijden (1-4) nadat donderdagavond al het belangrijke inhaalduel met broeder in nood VCW een zware nederlaag (0-5) had opgeleverd. De ploeg is nu hekkensluiter in de vierde klas.

Speler Joey Faasen over het verlies van vandaag tegen Terheijden: “We kwamen al snel op een 0-2 achterstand, twee onnodige goals. We kwamen terug tot 1-2 via Frank Barendrecht. De 1-3 viel kort na onze aansluitingstreffer en toen was het voor ons over. De 1-4 viel in de laatste minuut.”

*Stand onderaan in de vierde klas nu: VCW 19-12, OMC 18-10.

GSC ODS en SSW

Vijfdeklasser GSC ODS beleefde een prachtige zondag. De topper tegen HSC’28 werd met 1-0 gewonnen. De Dordtse ploeg sprong zo over HSC heen naar de tweede plaats in de totaalstand. De motivatie binnen de ploeg is erg groot. Aanvoerder Davut Sahan: “We gaan sowieso voor het kampioenschap als het nog lukt. Anders voor de nacompetitie”.

Over het gewonnen toptreffen: “We speelden heel goed en georganiseerd. De tegenstander had in de eerste helft niks te vertellen. We kwamen voor rust op 1-0 door Akif Kumas. In de tweede helft hebben we gezien ons spel onszelf tekort gedaan. Er werden veel kansen gemist en dat maakte achterin wel knijpen, mede omdat de scheidsrechter tien minuten blessuretijd bijtrok. Maar het bleef 1-0”.

Afgelopen donderdag had GSC ODS ook al drie punten binnen gehengeld door het inhaalduel met TVC Breda om te zetten in een fraaie 4-0 zege na een 0-0 ruststand. “We waren in het eerste helft erg slordig. Na rust draaide alles opeens goed”. In die fase scoorde GSC ODS vier keer met als schutters Davut Sahan (2x), Hakan Balikci en Akif Kumas.

*In dezelfde vijfde klas kende SSW vandaag geen enkel pardon met hekkensluiter Advendo (8-1).

*Stand bovenaan na vandaag: RSV 19-45, GSC ODS 19-39, HSC’28 19-37, Welberg 19-36, SSW 21-34.

(Tekst Fred van Dongen)

Meer berichten