Logo destemvandordt.nl


Jett Rebel. (Foto: Privé)
Jett Rebel. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Wantijpop: 'Het pakte gelijk goed uit'

Wantijpop is door de jaren heen uitgegroeid tot een bijzonder succesvol muziekevenement, dat niet meer weg te denken is uit Dordrecht. Grote namen hebben op het podium gestaan.

Door Eline Lohman

DORDRECHT – In 2011 werd bekendgemaakt dat de gemeente wilde bezuinigen op evenementen en de subsidie werd weggesneden. BOD Events heeft het stokje van het organiseren van Wantijpop vervolgens overgenomen. "Er kwamen namelijk veel reacties van mensen uit de stad," vertelt Dirk Malschaert van BOD Events. "Daarom dienden we een plan in en wij mochten het vervolgens organiseren. Dat was wel even spannend, want wij komen meer uit de dancehoek."

BOD Events investeerde geld om grotere bands aan te trekken en met succes, want sinds de eerste editie die het bedrijf organiseerde – het evenement werd in 1995 voor het eerst gehouden - in 2012 zijn klinkende namen voorbijgekomen, zoals Di-rect, Typhoon, Kensington, Nielson, De Jeugd van Tegenwoordig, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Blaudzun, Waylon, Jett Rebel en Broederliefde. Dirk: "Het pakte gelijk goed uit. We hebben vervolgens ook wel vaak geluk gehad met het weer. Natuurlijk zijn er mensen die Wantijpop vroeger leuker vonden, maar dat hou je altijd. Wij hebben een manier gevonden om een mooi evenement neer te zetten. We proberen zoveel mogelijk verschillende muzieksoorten te programmeren en samen te werken met lokale partijen. Ook het Popcentrale podium is echt een succes. We hebben mooie samenwerkingen weten op te zetten binnen de stad."
 

Meer berichten
Shopbox