Het pand van H.A. Reus aan de Visstraat. (foto: Arco van der Lee)
Het pand van H.A. Reus aan de Visstraat. (foto: Arco van der Lee)

Verhalen over Dordtse bouwmeesters

Dordrecht - Deze week verschijnt een nieuw deeltje in de serie Verhalen van Dordrecht. Het 35ste deeltje uit de serie draagt de titel 'Architectuur in Dordrecht 1830-1950. In het voetspoor van een zevental Dordtse bouwmeesters' en is geschreven door Elisabeth van Heiningen.

De lezer maakt kennis met zeven architecten die in de periode 1830-1950 in Dordrecht gebouwd hebben – gebouwen die ook nu nog in de stad te zien zijn. Elisabeth van Heiningen voert de lezer met behulp van een plattegrond langs een aantal panden van stadsbouwmeester Itz, H.W. Veth, vader en zoon J.N. en H.A. Reus, B. Van Bilderbeek, A. Ek en C.J.J. Tenenti.

Veel Dordtenaren kennen, wellicht zonder dat ze het beseffen, panden van deze bouwmeesters. Zo staat aan de Visstraat een bedrijfspand van H.A. Reus. Dagelijks lopen hier duizenden mensen langs. De naam van de architect staat in de gevel gegraveerd. Maar de letters zijn zo bescheiden, dat het voorbijgangers niet opvalt.

Het boekje bevat een beschrijving van de belangrijkste panden en de levensloop van de architecten.

Verhalen van Dordrecht is een uitgave van het Historisch Platform Dordrecht. Het nieuwe deel ligt vanaf vandaag, woensdag 16 mei, in de boekwinkel.

www.deverhalenvandordrecht.nl

Meer berichten