In de ‘Zeeuwse’ derde klas ging Wieldrecht thuis onderuit tegen de sterke koploper Krabbendijke (0-3).
In de ‘Zeeuwse’ derde klas ging Wieldrecht thuis onderuit tegen de sterke koploper Krabbendijke (0-3). (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: Feestelijke dag voor vrij EBOH; DFC bezig aan Houdini-act

Dordrecht - Op Hemelvaartsdag stonden inhaalwedstrijden op de rol voor enkele Dordtse voetbalclubs. Bij de zaterdagamateurs beleefde derdeklasser EBOH zonder zelf in actie te komen een feestelijke dag. De Dordtse ploeg zag met evenveel verbazing als plezier hoe de enige nog overgebleven titelrivaal, De Zwerver, thuis met 1-3 onderuit ging tegen Schelluinen. EBOH bleef zodoende fier op de troon. En nu ook nog met de minste verliespunten.

In dezelfde derde klas triomfeerde DFC thuis fraai over IFC (3-1) waardoor de Dordtse roodwitten nog alle kans hebben aan de degradatienacompetitie te ontsnappen.

Bij de zondagamateurs kwamen alleen OMC en GSC ODS in actie. Beide bleven thuis steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Oranje Wit

Zo spectaculair als eerder dit seizoen het duel tussen de zaterdageersteklassers Oranje Wit en VVGZ in Dordrecht verliep (4-4), zo saai was woensdagavond het scoreverloop in de return in Zwijndrecht. VVGZ triomfeerde met 1-0 en zette zo een belangrijke stap om te ontsnappen aan de (degradatie)nacompetitie.

Voor Oranje Wit kende het inhaalduel voor de algemene rangschikking slechts statistisch belang. De Dordtse ploeg staat veilig in de middenmoot maar heeft nog kans op de (vervangende) derde periodetitel. Door het verlies in Zwijndrecht is die kans inmiddels flink gereduceerd. Wil Oranje Wit nog aanspraak houden op een nacompetitie-ticket, dan dient komende zaterdag thuis gewonnen te worden van kampioen SC Feyenoord.

Lange tijd leek de wedstrijd bij VVGZ uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Twintig minuten voor tijd vond Spencer Salomao namens de thuisploeg als eerste en enige het net: 1-0. VVGZ wist met het inzetten van enkele wissels die kostbare voorsprong tot het eindsignaal te consolideren.

DFC

In de derde klas blijft het ook onderaan ongemeen spannend. Vijf ploegen komen nog in aanmerking voor de plekken 12 en 13 die deelname aan de degradatie-nacompetitie verplichten. Onder dat kwintet bevindt zich DFC dat vandaag de Houdini-truc voortzette door concurrent IFC met 3-1 te verslaan. Bij rust stond het nog 0-0.

Na de hervatting pas kreeg DFC loon naar inzet. Eerst scoorde Bright Omorogbe de 1-0, waarna routinier Marin Hooplot de thuisploeg nog meer licht verschafte door de 2-0 aan te tekenen. IFC dat ook in degradatiezorgen verkeert, kwam even terug (2-1), maar dat bleek de Dordtse mentaliteit niet te breken. Paul Pluijmert ontpopte zich met de 3-1 als dé gevierde man aan roodwitte zijde.

*Stand onderaan na vandaag: IFC, Alblasserdam en Asperen 23-28, DFC en ZBC’97 23-27, Leerdam Sport’55 23-9.

DFC ontmoet nog De Alblas (t), Leerdam Sport (u) en Schelluinen (t).

*Stand bovenaan: EBOH 23=47, De Zwerver 23-45, De Alblas 23-41

EBOH treedt nog aan tegen ZBC’97 (t), Groote Lindt (u) en Leerdam Sport’55 (t).

Wieldrecht

In de ‘Zeeuwse’ derde klas ging Wieldrecht (foto) thuis onderuit tegen de sterke koploper Krabbendijke (0-3). De uitslag was groter dan het kwaliteitsverschil. Ondanks het verlies blijft Wieldrecht in de race om een plaats in de promotie-nacompetitie. Een apart verslag van de topper staat elders op deze site.

ZONDAGAMATEURS

Van de zes Dordtse zondagclubs kwamen alleen vierdeklasser OMC en vijfdeklasser GSC ODS in actie. Beide moesten helaas genoegen nemen met doelpuntloze gelijke spelen.

OMC

Vierdeklasser OMC stond voor een ‘zes-punten-duel’ thuis met Boeimeer. “We hebben 0-0 gespeeld. Helaas dus weer geen drie punten”, meldt speler Joey Faasen. “In de eerste helft miste Boeimeer een goede kans en kwamen wij nog niet helemaal uit de verf. Na rust waren we de bovenliggende partij met veel kansen. Maar we slaagden er niet in om te scoren. Zondag hopen we thuis in de stadsderby met SC Emma weer eens te kunnen scoren en 3 punten te pakken. Zodat we de week erop vol overtuiging aan de wedstrijd van het jaar tegen VCW te beginnen”.

*Stand onderaan: VCW 23-15, OMC 23-12.

GSC ODS

In de vijfde klas lukte het GSC ODS niet thuis rivaal PCP te verslaan. Het bleef 0-0. De Dordtse ploeg kan de titelaspiraties nu vergeten en streeft nu naar een plek in de promotie-nacompetitie via een hoge eindnotering.

“PCP begon de eerste helft goed. Wij liepen achter feiten aan maar achterin stond het goed bij ons. Na rust een tegenover gesteld beeld”, aldus Davut Sahan van de thuisploeg. “Wij speelden toen goed. Maar misten in de 89ste minuut een niet te missen kans, waardoor het 0-0 eindigde. Een terechte uitslag eigenlijk”.

*Stand bovenaan: RSV 23-55, HSC’28 23-49, GSC ODS 23-46, PCP 23-43.

(Samenstelling overzicht: Fred van Dongen)

Meer berichten