Foto: Don Fredo

Wieldrecht ontbeert tikkeltje mazzel in topduel met Krabbendijke (0-3)

Dordrecht – Het zat Wieldrecht vanmiddag niet mee in het topduel met Krabbendijke dat al enkele maanden de ranglijst in de 'Zeeuwse’ derde klas van het zaterdagvoetbal aanvoert. Ietwat schlemielig ging de Dordtse ploeg met 0-3 onderuit tegen een hecht en slim opererend team.

Door Fred van Dongen

De Zeeuwen waren met een flinke schare supporters en wat knalvuurwerk naar Dordrecht gereisd. De titel lonkte maar runner-up Tholense Boys weigerde mee te werken door zich niet te laten verschalken door Duiveland. Krabbendijke kan nu zaterdag thuis de kampioensschaal hijsen als het wint van Seolto.

Ondanks het verlies gloort nog steeds promotie voor Wieldrecht als vervangend periodekampioen. Met twee achtereenvolgende uitwedstrijden (Rillandia en Kogelvangers) en één thuisduel (tegen NOAD’67) voor de boeg is de ploeg allerminst kansloos voor een plek in de nacompetitie.

Wieldrecht en Krabbendijke schotelden het rijkelijk aanwezige publiek een aantrekkelijk duel voor waarin kwalteitsverschil nauwelijks waarneembaar was. In het eerste bedrijf onderscheidden met name de keepers zich. Ruben van de Koppel reageerde namens Wieldrecht met klasse op twee venijnige Zeeuwse kopballen. Zijn geroutineerde collega Lorenzo Hoekman verrichtte nog schonere reddingen onder meer door een inzet van Wieldrechts Mark van Agteren op fraaie assist van zijn frontmaatje Jeremy de Lijster katachtig uit de bedreigde rechter benedenhoek te tikken. Eerder had hij al een sterk afstandsschot van Cees Groeneveld razendsnel gepareerd.

Even onverwacht als sneu kwam Wieldrecht vlak voor rust op achterstand. Een slim verkregen vrije trap van net buiten de zestien krulde aanvoerder Danny Weber over de muur fraai in het dak van het doel (0-1). Het was diens 200ste goal voor Krabbendijke. De 34-jarige Zeeuwse koningsschutter deed zestien seizoenen over die fraaie mijlpaal, een gemiddelde van iets meer dan 12 per seizoen. Alle aanleiding voor de Krabbendijke-leiding om hem na afloop op het veld te huldigen met een herinneringsshirt en een heuse schaal. Zo hoor je ook om te springen met clubtrouwe routiniers.

Na de hervatting lag het tempo wat lager. Krabbendijke domineerde maar Wieldrecht was niet minder gevaarlijk met dieptepasses op het snelle en wendbare spitsenduo De Lijster & Van Agteren. Maar telkens als een van die twee de trekker wilde overhalen tikte een Zeeuws been de bal net voor hun voeten weg richting hoekschop. Uiteindelijk deden twee individuele foutjes Wieldrecht een kwartier voor tijd de das om. De Zeeuwse broers Rens en Elco Jansen buitten die maximaal uit (0-3).

Met het inbrengen van Jens van Vugt zette Wieldrecht nog meer mensen aan het front in de hoop het tij alsnog te keren. Het leverde enkele kansen op, maar geen verdiende goal. Diverse keren tolde de bal met veel effect net naast de Zeeuwse goal waar iedereen al een treffer in gedachten had. Het zat de thuisploeg ook in die fase dus niet mee.

Hangende gezichten zodoende na afloop bij Wieldrecht, al waren spelers wel van oordeel dat Krabbendijke kwalitatief tot de buitencategorie behoort. “Verloren van een goeie ploeg die niet voor niets van begin af aan bovenaan staat. Ze hebben ook nog eens een uitstekende keeper”, aldus goaltjesdief Mark van Agteren na afloop terwijl een blosje geleidelijk aan de teleurstelling van zijn gezicht verdreef.

Hij en zijn ploeggenoot Ferr Kemaldar waren het roerend eens ‘dat de eerste helft echt een topwedstrijd was van beide kanten’. “We speelden voor rust echt een heel goede wedstrijd. Een topper waardig. Na rust deden enkele persoonlijke foutjes, ook van mij, ons de das om. En ja, hun openingsgoal vlak voor rust kwam na een stomme, uitgelokte overtreding van onze kant. Maar zo een kans creëren is ook een kwaliteit”, aldus Ferr open en eerlijk.

Ondanks de teleurstelling blijft Wieldrecht geloven in deelname aan de promotiecompetitie. “Die blijft in beeld”, aldus de Wielrechters terwijl ze na afloop druk doende waren op hun telefoontjes de laatste uitslagen en standen te bekijken en te analyseren. “Nog drie wedstrijden waarvan twee uit. Dat moet toch kunnen”, zo pompten ze zich extra zelfvertrouwen in voor de spannende slotfase van de reguliere competitie.

*Stand bovenaan: Krabbendijke 23-56, Tholense Boys 23-49, Wieldrecht 23-43, De Fendert 23-38.

*Stand derde periode: Tholense Boys 6-16, Krabbendijke, Wieldrecht en De Fendert 6-13.

Meer berichten