Foto: Don Fredo

Zaterdagvoetbal: Topprestatie Oranje Wit; zeges DFC, Dubbeldam en GSC ODS

Dordrecht - Bij het Dordtse zaterdagvoetbal was vandaag bijna sprake van een perfecte dag. Vijf van de zes clubs wonnen. Alleen Wieldrecht mest genoegen nemen met een gelijkspel. De prestate van de dag kwam zonder meer op naam van eersteklasser Oranje Wit dat thuis kampioen SC Feyenoord met 2-0 van z’n ongeslagen status beroofde.

Derdeklasser EBOH zette een belangrijke stap richting kampioenschap terwijl in dezelfde klas DFC zijn Houdini-act om te ontsnappen aan (degradatie)nacompetitie knap voortzette. Zeges waren er ook voor de vierdeklassers Dubbeldam en GSC ODS.

Oranje Wit

Oranje Wit zorgde voor een schitterende verrassing door kampioen SC Feyenoord de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De Rotterdammers hadden tot vandaag 21 keer gewonnen en slechts twee maal gelijkgespeeld.

Een opgetogen Ron Akkerman namens Oranje Wit: “Het is ons dus gelukt Feyenoord de ongeslagen status te ontnemen door in eigen huis met 2-0 te winnen! Damien Muller tekende na rust voor de beide treffers van Oranje Wit”.

Onverdiend was de verrassende zege geenszins. De Dordtse motivatie was gewoon groter. Oranje Wit schaarde zich zo weer in het linker rijtje met 32 punten uit 24 duels. De ploeg rest nog wedstrijden tegen Nieuwenhoorn (u) en SHO (thuis op 26 mei).

Wieldrecht

In de ‘Zeeuwse’ derde kas bleef Wieldrecht steken op een 1-1 gelijkspel bij Rillandia. Krabbendijke pakte in deze afdeling conform verwachting vandaag het kampioenschap plus rechtstreekse promotie door thuis Seolto te verslaan (2-0).

Wieldrechts concurrenten (Tholense Boys en De Fendert) voor een plek in de promotie-nacompetitie kwamen vandaag ook niet verder dan een puntendeling zodat een competitie-verlenging nog altijd lonkt voor de Dordtse ploeg.

Speler Ferr Kemaldar over het duel van vandaag: "De vermoeidheid van beide elftallen door de wedstrijden van afgelopen donderdag was goed te zien. Het was een saaie pot, met slecht voetbal en veel fouten over en weer. Marco Vrolijk maakte onze goal. De concurrenten voor de derde periode speelden ook gelijk - dus we hebben geen schade opgelopen”.

*Stand bovenaan: Krabbendijke 24-59 (kampioen), Tholense Boys 24-50, Wieldrecht 24-44, De Fendert 24-39.

*Stand 3de periode: Tholense Boys 7-17, Krabbendijke 7-16, Wieldrecht en De Fendert 7-14.

EBOH

In de andere derde klas bleef EBOH (foto) koploper door thuis ZBC’97 met 5-0 te verslaan. Van de concurrenten om het kampioenschap haakte De Alblas af door met 3-1 te verliezen bij DFC. De Zwerver dat met 4-1 won van Vuren is nu nog de enige belager van de Dordtenaren. Een verslag van EBOH’s wedstrijd staat elders op deze site.

Stand bovenaan: EBOH 24-50 (+36), De Zwerver 24-48 (+21), Streefkerk 24-43, De Alblas 24-36.

DFC

De Houdini-act van DFC om de degradatie-nacompetitie in de derde kas te ontlopen duurt voort. Vandaag boekten de Dordtse roodwitten andermaal een fraaie triomf. Hoogvlieger De Alblas moest er met 3-1 aan geloven. DFC staat nu weer boven de gevreesde rode streep en rest nog wedstrijden tegen het gedegradeerde Leerdam Sport’55 en Schelluinen dat zo goed als zeker is van lijfsbehoud.

Arno van Wijnen over het gewonnen duel van vanmiddag: “De eerste helft ging redelijk gelijk op. De Alblas kende wel enigszins de overhand en leidde bij rust met 0-1. DFC pakte het na rust goed op en trok de wedstrijd naar zich toe. Onze doelpunten vielen op zeer gunstige momenten. De tweede helft was duidelijk voor DFC dat liet zien vol voor de winst te gaan. De Alblas vond het uiteindelijk wel goed, waardoor we terecht wonnen. Volgende week uit tegen Leerdam Sport’55 gaan we voor de winst om de nacompetitie te ontlopen. Een Houdini-act is in de maak omdat DFC ballen en inzet heeft getoond”.

Voor DFC scoorden Leroy Rubio (1-1), Marvin Hooplot (2-1) en Bright Omorogbe (3-1).

*Stand onderaan: Schelluinen 24-32, IFC en Alblasserdam 24-31, Ameide, Vuren en DFC 24-30, Asperen 24-28, ZBC’97 24-27, Leerdam Sport’55 24-9.

Dubbeldam

In de vierde klas won Dubbeldam fraai bij The Gunners in Breda (1-2). De Dordtse ploeg is nu nog de enige de koploper ONI van de titel kan afhouden.

Rumo van Oosten over het duel van vanmiddag: “Het veld was bijna onbespeelbaar en het was bovendien ook erg warm. In eerste instantie kwamen we 1-0 achter door een counter. Vervolgens moest in de tweede helft aanvallend gewisseld worden om ons overwicht van de gehele wedstrijd tot uiting te brengen. Dit gebeurde door een doelpunt van Koen Vogel (1-1) en even later door Daniel Bouter (1-2). Kortom hebben we terecht de punten mee genomen naar Dordrecht!”

*Van de kanshebbers in deze vierde kas wonnen behalve Dubbeldam ook ONI en GSC ODS. RFC ging verrassend onderuit tegen Dosko (0-1).

*Stand bovenaan: ONI 20-48, Dubbeldam 20-45, GSC ODS 21-44, RFC 20-39.

GSC ODS

GSC ODS zette z’n laatste thuiswedstrijd van de competitie om in een zege. Unitas ’30 moest er met 3-0 aan geloven. Met in het achterhoofd de trieste prestatie in de uitwedstrijd moest GSC ODS gebrand zijn op de overwinning die de ploeg bovendien nog dichter bij de nacompetitie zou brengen brengt. Dat bleek het juiste recept voor een ruime zege.

Arie Pankras jr. over het duel met Unitas’30: “In een matige eerste helft van beide teams was er wel overwicht van de thuisploeg. Maar een ruststand van 1-0 door Wesley van de Wiel was het enige positieve nieuws. Na rust een gretiger GSC ODS. Met Gilly Venloo erbij in de spits werd - na een hele grote kans voor de gasten - de wedstrijd beslist. Gilly zorgde voor beide treffers (3-0) en bracht zo de nacompetitie een stap dichterbij”.

*GSC ODS wacht in de reguliere competitie dus nog slechts 50 minuten. Dinsdagavond wordt het onlangs gestaakte duel bij The Gunners uitgespeeld. GSC ODS begint met een 0-2 voorsprong aan die laatste 50 minuten. De Bredanaars moeten vanwege rode kaarten met negen man aantreden. The Gunners werd vanwege het staken bestraft met drie winstpunten in mindering en is daardoor uitgeschakeld voor de prijzen.

(Samenstelling overzicht: Fred van Dongen)

Meer berichten