Foto: Don Fredo

Flitsend EBOH ruikt na 5-0 triomf het kampioenschap en de promotie

Dordrecht - EBOH zette zaterdag een reuze stap richting kampioenschap en rechtstreekse promotie naar de tweede klas van het zaterdagvoetbal. Een sterk en gemotiveerd opererende Dordtse ploeg kende geen kind aan laagvlieger ZBC’97 dat blij mocht zijn dat de schade beperkt bleef tot 5-0.

Door Fred van Dongen

Met name na rust domineerde EBOH op alle fronten en onderstreepte het z’n dominantie diverse malen met haast oneindige rondo-tjes. In die fase gaf de thuisploeg voorkeur aan schoonheid in plaats van efficiënte. Dat gecombineerd met regelmatig uitstekend werk van de ZBC-doelman behoedde de Zwijndrechtse ploeg voor een stevig(er) pak slaag.

EBOH ruikt met nog twee duels voor de boeg als koploper het kampioenschap in de derde klas. Van de concurrentie om het kampioenschap viel De Alblas vandaag af door bij die andere Dordtse ploeg, DFC, met 3-1 te verliezen. Alleen De Zwerver dat thuis geen moeite kende met Vuren (4-1) kan ‘rood-zwart’ nog van een ‘einde-seizoen-feestje’ afhouden. EBOH (50 punten uit 24 duels) resteert nog een uitduel bij Groote Lindt om de reguliere competitie vervolgens op 26 mei te beëindigen met een thuisbeurt tegen het reeds gedegradeerde Leerdam Sport’55. Voor De Zwerver (48 uit 24) staan nog een uitwedstrijd tegen streekrivaal De Alblas en tot slot een thuisduel met Asperen op de agenda. Het doelsaldo van EBOH (+36) is stukken beter dan dat van De Zwerver (+21).

Wetende dat de titel binnen handbereik ligt koos EBOH voor een flitsstart tegen ZBC’97. De dadendrang kreeg al na ruim tien minuten succes. Leroy Verkerk, die seizoen al goed voor 17 goals, gaf andermaal het goede voorbeeld door met een bekeken schot de 1-0 op het bord te zetten. EBOH koos niet voor de luie stoel maar bleef jagen op een ruimere, veiliger marge. De rappe aanvallers Regga Regales en Jordany Martinus strandden op een uitstekende Zwijndrechtse doelman. Na een half uur kreeg de Dordtse overheersing terecht extra cachet op het scorebord. Regga Regales toonde zich andermaal een sprintwonder om vervolgens feilloos af te passen op de mee opgekomen middenvelder Thomas Keuter (2-0).

In het tweede bedrijf weigerde EBOH gas terug te nemen. Ondanks knap verweer van de ZBC-doelman tilden Leroy Verkerk (strafschop) en invaller Henny Otto de voorsprong naar 4-0. De mooiste goal van de zonnige middag moest toen nog worden geboren. Zo’n tien minuten voor tijd rondde Wesley Ebbers gaaf voorbereidend werk van Tomas Keuter en Henny Otto beheerst af. Die twee benutten binnen de zestien de korte ruimte met een puntgave snelle combinatie (5-0).

De Dordtse overheersing betekende ook een uiterst rustig middagje voor EBOH’s doelman Pim Versluis. Die had deze middag een strandstoel kunnen meenemen. “Als dat had gekund…”, lachte EBOH’s nummer 1 na afloop. De man van de fraaie vijfde goal, Wesley Ebbers, glunderde na afloop mee: “En wij vooraf maar denken dat het vandaag zwaar zou worden…” Aanvoerder Jeffrey Monster die met een lichte blessure na rust uitviel over het lonkende kampioenschap: “Dit mogen we niet meer weggeven”.

Op EBOH’s middenveld presenteerde Thomas Keuter (20) zich andermaal als belangrijke schakelaar. Vorig seizoen verkeerde hij nog in mineur bij IFC, nu voelt hij zich erkend en gewaardeerd. “Niet zo moeilijk eigenlijk. Want dit seizoen heb ik al zo’n dertig wedstrijden meer gespeeld dan in het vorige. En als je er plezier in hebt, komt het goede spel vanzelf. Dat we zo fraai bovenaan staan is ook mooi voor de club. We behoren in elk geval tot de betere voetballende ploegen van de competitie. Verdedigend staat het ook goed. Eén van onze kwaliteiten is ook dat we veel kansen creëren.”

Thomas tot slot bescheiden over de fraaie vijfde treffer waarvan de basis bij hem lag: “Op zo’n moment zie je dus dat we best goed kunnen voetballen….”

Meer berichten