Het bestuur van City Swim. (foto: Marco Huijzers)
Het bestuur van City Swim. (foto: Marco Huijzers)

Vierde City Swim komt eraan!

DORDRECHT – De vierde editie van de Swim To Fight Cancer 078 staat op zaterdag 1 september gepland. De Dordtse grachten zijn het strijdtoneel voor de City Swim met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Albert Schweitzer ziekenhuis om het wetenschappelijk onderzoek naar kanker, onder toezicht van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), te financieren.

door Nanda van Heteren

Het bestuur van de City Swim bestaat dit jaar uit Nicole Derksen, Martin Dorsman, Karin Eenhoorn, Erik van Heijningen, Serge Jovanovic, John Koreman, Simone Otte-Klandermans, Inge Wouters en Pieter van 't Zelfde.

Communicatiedeskundige Simone Otte-Klandermans en managementexpert Nicole Dirksen zijn nieuw in het bestuur. Ook John Koreman is nieuw in het bestuur, maar niet in de organisatie. Vorig jaar was hij vrijwilliger. Voorzitter Van Heijningen: ,,Het is goed als er wat doorstroming is in het bestuur. Zo ontstaan nieuwe frisse ideeën en kunnen we de samenstelling qua expertise ook afwisselen indien gewenst."

Toen het evenement in 2015 begon, is afgesproken in ieder geval drie edities te houden en daarna te evalueren. ,,Ons bestuur heeft in het najaar van 2017 dat we vooral door moeten gaan, want er is veel belangstelling voor. Bovendien is het toch geweldig dat we met z'n allen in onze eigen havens mogen zwemmen en dan ook nog eens voor een goed doel!"
De organisatie is sinds januari bezig met de voorbereidingen voor deze editie. ,,Vergaderingen, e-mails, telefoontjes, gesprekken met sponsors, overleg met de gemeente, KDRZV enzovoorts. We zijn heel blij dat Inge Wouters naast Piet van 't Zelfde, die herstellende is van een zware operatie, directeur wil zijn."

In 2017 doken bijna 400 deelnemers het water in om afstanden tussen de 250 en 2.500 meter in de Dordtse grachten te zwemmen. Het leverde 200.075 euro op. Het geld bleef toen ook op het Dordtse eiland. Internist hematoloog Mark-David Levin van het Albert Schweitzer ziekenhuis gebruikte het om zijn leukemieonderzoek te financieren.
Het doel was te onderzoeken wat de gevolgen zijn bij minder fitte patiënten met chronische lymfatische leukemie als zij het middel Venetoclax in een eerder stadium van hun behandeling toegediend krijgen. Tot op heden werd dit middel alleen verstrekt aan uitbehandelde patiënten. Er wordt gehoopt dat dit percentage verhoogd wordt als eerder in het traject gestart wordt met deze behandeling.

De inschrijving is geopend, zie

dordrecht.swimtofightcancer.nl

Meer berichten