Foto: Don Fredo

Zondagvoetbal: Dramatisch verlies Dubbeldam; GSC ODS wint stadsderby

Dordrecht - In het zondagvoetbal leed derdeklasser Dubbeldam vandaag een zware nederlaag bij Virtus (7-1). In dezelfde klas ging ook RCD onderuit. Het verloor met 4-1 bij Pretoria.

In de lagere klassen stonden stadsderby’s op de rol. In de vierde klas deelden OMC en SC Emma de punten (1-1) waardoor beide in de zorgen blijven. Een klas lager was GSC ODS te sterk voor SSW (4-1).

Dubbeldam

In de derde klas zag Dubbeldam z’n titelaspiraties definitief in gruzelementen vallen. De ploeg ging fors onderuit bij Virtus (7-1) dat met nog twee duels voor de boeg de achterstand op koploper Meeuwenplaats verkleind zag tot vier punten.

Bij Dubbeldam spraken ze na afloop van een complete off-day. Bij rust leek alles nog onder controle (2-1). Na de hervatting liep Dubbeldam vrijwel continu in het Brabantse counter-mes. Mee omdat Dubbeldam met een rode kaart werd geconfronteerd stoomde de thuisploeg op naar een eclatante zege.

“De tegenstander was feller en wij lieten snel na rust de moed zakken waardoor Virtus kon uitlopen naar een grote overwinning. Het laatste kwartier voor rust leek Dubbeldam er beter in te komen en de 2-2 te maken. Maar het begin van de tweede helft was dramatisch”, zo heette het na afloop in de zwaar teleurgestelde Dubbeldamse gelederen. Voor rust verstopte Dubbeldam zich overigens geenszins en was het enkele malen dicht bij treffers. De enige goal was overigens een eigen treffer van Virtus-kant.

*Koploper Meeuwenplaat leed verlies bij FC IJsselmonde en is zodoende nog niet zeker van het kampioenschap. Stand bovenaan: Meeuwenplaat 22-56, Virtus 22-52, Dubbeldam 23-50.

RCD

De andere Dordtse derdeklasser, RCD, is duidelijk van de leg. In Rotterdam werd met 4-1 bakzeil gehaald tegen het matige Pretoria.

Na een sterke seizoenstart belandde de Racing in een kleurloze competitiefase. Bij Pretoria was het vandaag niet anders. “Het was heel erg slecht vandaag”, aldus RCD’s Thomas Dusseldorp. De enige Dordtse goal kwam op naam van Claudio Tenneggi.

OMC SC Emma

De stadsderby in de vierde klas tussen OMC en SC Emma (foto) eindigde onbeslist (1-1). Daar was geen van beide partijen blij mee. Een apart verslag van dit lokale treffen staat elders op deze site.

GSC ODS tegen SSW

In de vijfde klas was GSC ODS in de stadsderby met SSW na rust de dominerende partij. Het resulteerde in een ruime 4-1 zege. De winnende thuisploeg blijft zo kandidaat voor de promotie-nacompetitie.

Davut Sahan namens de thuisploeg over het verloop van de derby: “In de eerste helft hadden we veel balbezit maar vergaten we te scoren. We misten ook nog een penalty. In het begin van de tweede helft maakte Sadik Telli de 1-0. Daarna zorgde Akif Kumas voor 2-0. SSW kwam terug uit een penalty (2-1)”.

Toen vond GSC ODS het welletjes. 2-1. “Sadik Telli zorgde met zijn tweede goal voor de 3-1. Uit een strafschop bepaalde Coskun Altintas de eindstand op 4-1”.

*Door een 4-0 zege op Neerlandia pakte RSV vandaag het kampioenschap in de vijfde klas. Mede omdat concurrent HSC’28 punten verspeelde (3-3). Stand bovenaan na vandaag: RSV 24-58 (kampioen), HSC’28 24-50, GSC ODS 24-49.

SSW staat achtste met 34 punten uit 24 wedstrijden.

Meer berichten