Logo destemvandordt.nl


Prins Bernard Cultuurfonds heeft een bedrag beschikbaar gesteld om gereedschap en zaaigoed te kunnen kopen. (foto: Stichting BuitenZinnig)
Prins Bernard Cultuurfonds heeft een bedrag beschikbaar gesteld om gereedschap en zaaigoed te kunnen kopen. (foto: Stichting BuitenZinnig)

Zonder geld geen voedselbos Buitenzinnig

Dordrecht - Het bouwen van een VoedselBos staat of valt met de financiering ervan. Ondanks het werk dat vele vrijwilligers op allerlei vlakken verrichten, waarvoor we overigens heel dankbaar zijn, is er toch echt ook geld nodig, want laten we wel wezen: VoedselBos BuitenZinnig wordt een bedrijf en is het dat feitelijk nu al.

door Thierry Dinjens, Stichting BuitenZinnig

We zijn weliswaar een non-profitbedrijf, maar toch hebben ook wij (deels) financiële grondvesten. In het geval van VoedselBos BuitenZinnig, maar ook ProefTuin en ProefLokaal BuitenZinnig, zijn er allerlei kosten. U kunt dan denken aan gereedschap, huur van gronden, verzekeringen, bedrijfskleding, publicaties en de hele facilitatie. We hebben zaken nodig als een gereedschap, tuinaarde, potjes, maar ook bestek en een magnetron. Te denken valt ook aan een tekening van het VoedselBos, voorafgaand aan de aanleg ervan. Ons ProefLokaal heeft meubels nodig, in onze ProefTuin dient een rolstoeltoegankelijk pad te komen. Voor al deze zaken is geld nodig.

Een deel komt uit schenkingen. Op onze website vindt u op de welkomstpagina een knop middels welke u een donatie kunt doen. U kunt een voorbeeldbedrag kiezen of zelf een keuze maken. De uiteenlopende betalingsmogelijkheden staan erbij vermeld.

Toch zijn we er nog lang niet met enkel giften. Gelukkig zijn er uiteenlopende wijzen om aan de nodige middelen te komen:

Allereerst is daar de 'Anjeractie' van het Prins Bernard Cultuurfonds (PBC). Deze actie is tweeledig: van 27 mei tot en met 2 juni vindt een deur-aan-deur collecte plaats. Zodra de collecte meer dan 100 euro oplevert, is de helft van het opgehaalde geld voor de stichting en de nadere helft wordt door het PBC besteed aan cultuur en natuur in de regio. Stichting BuitenZinnig collecteert tijdens gestelde dagen en kan best nog wel wat hulp gebruiken. U kunt zich aanmelden via het contactformulier op onze website; we collecteren in de wijk Stadspolders.

Het tweede deel van de Anjeractie bestaat uit een online collecte. Op zowel onze website als onze Facebookpagina kunt u een donatie doen aan onze stichting. Aan deze online collecte kan elke stichting of vereniging meedoen die zich inschrijft en beschikt over een regionaal project dat voornamelijk bedoeld is voor inwoners van een bepaalde stad of provincie.

Project VoedselBos BuitenZinnig is een dergelijk project dat ondersteuning mag en kan verwachten van het Prins Bernard Cultuurfonds. In dit licht is er voor stichting BuitenZinnig een bedrag beschikbaar gesteld om gereedschap en zaaigoed te kunnen kopen. Hier zijn we erg blij mee en we gaan er dan ook mee aan de slag, in onze kersverse ProefTuin aan de Provincialeweg.

Meer berichten
Shopbox