Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

Vier Dordtse clubs beginnen komend weekend aan de promotie-play-offs

Dordrecht - Vier van de vijf Dordtse voetbalclubs die zich hebben gekwalificeerd voor de promotie-nacompetitie komen aanstaande weekeinde al in actie.

*Eersteklasser Oranje Wit treedt in Rotterdam aan tegen Xerxes DZB. Wint Oranje Wit dan speelt het de week daarna (10 juni) uit tegen hoofdklasser Huizen. Levert ook dat uitduel een triomf op dan spelen de Dordtenaren op 16 juni de finale om een plek in de hoofdklasse, mogelijk tegen Rijsoord.

*Derdeklasser Wieldrecht begint de strijd om een promotieplek zaterdag in Zeeland tegen RCS. Bij winst in Souburgh speelt het een week later uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Den Bommel en Zaamslag. Bij een nieuwe zege volgt nog een (derde) finalewedstrijd.

*Vierdeklasser GSC ODS (foto) komt pas zaterdag 9 juni in actie met een uitduel tegen Asperen. Bij winst is de Dordtse ploeg derdeklasser. Bij verlies is er geen herkansing.

*Zondagderdeklasser Dubbeldam begint de nacompetitie om een plek in de tweede klas zondag met een uitwedstrijd tegen Xerxes Rotterdam. Bij winst wacht de week erop (10 juni) aan de eigen Schenkeldijk een confrontatie met de winnaar van het eveneens zondag te spelen duel tussen Virtus en DONK. Wordt ook die ontmoeting gewonnen dan is Dubbeldam terug in de tweede klas. Bij verlies wacht een herkansing.

*Vijfdeklasser GSC ODS wacht een ‘dubbel’ met VCW uit Wagenberg. Zondag is het eerste duel in Brabant, de week erop (10 juni) is de return in Dordrecht. De winnaar van het tweeluik is vierdeklasser.

Met een klinkende 4-1 zege op SC Welberg sloot GSC ODS woensdagavond de competitie af. Door de dik verdiende winst eindigde de ploeg in de eindrangschikking als tweede. Dat betekende dat ze zich als beste periodekampioen voor de play-offs kwalificeerde.

In het beladen duel met Welberg verzwakte GSC ODS geen moment, meldt de club op haar site. “Door de vieze nasmaak van de uitwedstrijd was het uitgesloten dat de ploegen elkaar zouden helpen door ‘gewoon’ gelijk te spelen. Dit tot grote vreugde van PCP, dat met diverse mensen langs de zijlijn stond en met eigen ogen aanschouwde hoe niet Welberg, maar hun club het derde ticket voor de play-offs haalde.”

Het zondag door onweer gestaakte duel werd hervat vanaf de 13de minuut. GSC ODS nam meteen het initiatief. Omer Can opende de score en Coskun Altintas verdubbelde de marge. Na de rust hield de thuisclub de druk er op en krulde Haci Karasahin een vrije trap mooi over de muur: 3-0. “Het leek gespeeld, maar de scheids wilde het met een makkelijk gegeven penalty nog even spannend maken (3-1). De bezoekers werden niet veel later definitief van al hun illusies beroofd door de 4-1 van Akif Kumas.”

Meer berichten
Shopbox