Logo destemvandordt.nl


Foto: Don Fredo

GSC ODS zet grote stap naar de promotie; Dubbeldam blijft derdeklasser

Dordrecht - Twee Dordtse zondagclubs kwamen in actie voor de promotie-nacompetitie. Dubbeldam redde het niet bij Xerxes DZB dat na verlenging met 2-0 won. Dubbeldam blijft zodoende komend seizoen in de derde klas acteren. Vijfdeklasser GSC ODS zette een belangrijke stap richting promotie door in Wagenberg met 1-3 te winnen van VCW.

Dubbeldam

Dubbeldam (foto) deed zeker niet onder voor tweedeklasser Xerxes DZB. “Sterker, in een groot deel van de wedstrijd was Dubbeldam beter en hadden we het initiatief. Dit brak op in de verlenging waardoor vele spelers krampaanvallen kregen”, meldt de club op zijn facebook-pagina. De reguliere speeltijd werd zonder doelpunten afgesloten. Dubbeldam kende pech bij de afwerking maar zette ook vraagtekens bij enkele arbitrale beslissingen bij kansrijke situaties.

In de verlenging liep Dubbeldams Rick de Graaf tegen een tweede gele kaart aan waardoor Dubbeldam met tien man verder moest. Xerxes DZB profiteerde meteen van de numerieke meerderheid (1-0 ). “Jordy Wouters kreeg koppend nog een kans op de gelijkmaker, maar toen Xerxes DZB naar 2-0 counterde was het gebeurd. Maar wat hebben onze mannen gestreden. Bedankt voor weer een mooi seizoen en volgens jaar gaat het zeker wel lukken”, aldus de club.

GSC ODS

Het eerste zondagsteam van GSC ODS is hard op weg naar de vierde klas. In het eerste deel van het beslissende tweeluik met het Brabantse VCW waren de Dordtenaren met 1-3 de sterkste. Volgende week zondag is de return in Dordrecht.

Gegeven het verloop van de wedstrijd van zondagmiddag moet het wel gek gaan wil de Dordtse vijfdeklasser niet naast de begeerde promotie grijpen.

Bij rust stond het in Wagenberg nog 0-0. Het tweede bedrijf was nog geen twee minuten oud toen de thuisploeg verrassend de leiding nam (1-0). GSC ODS bleek niet uit het lood geslagen door die treffer en sloeg in het tweede kwartier van het tweede bedrijf keihard toe met goals van Akif Kumas, Sadik Telli en Haci Karasahin (1-3).

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten
Shopbox