De winnende foto. (foto: Arjan van der Plaat/ The Wedding Story)
De winnende foto. (foto: Arjan van der Plaat/ The Wedding Story) (Foto: )

Dordtenaar Arjan van der Plaat wint fotografieprijs

DORDRECHT – De maand mei kon niet beter afgesloten worden voor de Arjan van der Plaat. Op 28 mei won de Dordtenaar, die eigenaar en hoofdfotograaf is van The Wedding Story, de vakprijs in de categorie bruidskinderen tijdens De Bruidsfotografie Award 2018. Hij is supertrots.

door Nanda van Heteren

De Bruidsfoto- en Film Award vindt de fotograaf 'een erkenning is van je werk'. ,,Je bent ontzettend hard bezig met je best doen en dit is je erkenning. Zeker doordat aankomende bruidsparen ook in de vakjury zaten."
Elk jaar wordt er gestreden om de publieks- en vakjuryprijs in de foto categorieën 'Getting Ready', 'Bruidspaar', 'Bruid', 'Bruidskinderen', 'Ceremonie', 'Emotie', 'Family & Friends' en 'Destination Wedding'. Voor film bestaat een categorie. Het doel van de verkiezing is om 'de nieuwste bruidsfoto- en filmtrends te laten zien en bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen- en filmmakers'.
Van der Plaat heeft in 2009 The Wedding Story opgericht. Samen met fotografen Koen Smit, Petra Bravenboer en Lia Remmelzwaal en videograaf Marick Hoeijenbos verzorgt hij op zo'n twintig bruiloften per jaar 'spontane bruidsfotografie met veel oog voor emoties en de mooiste momenten'.

Winnende foto

Tijdens de bruiloft van Kemeron en Edmee Geilings in mei 2017 in Lage Zwaluwe is de winnende foto genomen. ,,Het bruidspaar had samen drie kinderen die de dag écht beleefden. De kinderen droegen een zelfgemaakt gedicht voor. De dochter van de bruidegom liet haar emotie lopen en kroop bij haar vader op schoot." Van der Plaat wist meteen dat dit een pracht plaatje zou worden. Tijdens de ceremonie hield hij zijn oren en ogen goed open om alle emotie van het moment vast te leggen. ,,Dat je emotie op deze manier kan fotograferen en dat je dat gevoel weer kan oproepen bij het terugzien. Die herbeleving, dat is de uitdaging."
Bij de inzending hoefde de Dordtenaar niet lang na te denken over welke foto hij zou kiezen. ,,Dit is echt een foto die voor mij spreekt. De emotie en connectie tussen mensen, het plezier van de mensen vastleggen en hoe zij deze dag beleven."


Op 31 augustus trouwt Van der Plaat met zijn verloofde Lotte Goosen. Van zijn professionele ervaring heeft hij geleerd dat 'je moet genieten van de dag zelf en moet vieren zoals je dat zelf wil."

Meer berichten