(foto: pr)
(foto: pr) (Foto: )

Verpleegkundigen ASz 'schenken' aandacht

Dordrecht - Het was op 6 juni internationale 'What Matters To You'-dag. Veel zorginstellingen in tal van landen, waaronder het Albert Schweitzer ziekenhuis, vragen op die dag aan patiënten wat er voor hen écht toe doet en proberen nog meer aandacht te schenken dan normaal.

Veel afdelingen van het ziekenhuis deden iets extra's in de vorm van wat lekkers serveren, een massage geven, livemuziek brengen of een presentje voor de patiënten uitdelen. De directie liep rond om mensen aan te spreken en te vragen wat ze wensen.

Het team van de afdelingen B3/F3/D3 op Dordwijk nam de term 'aandacht schenken' heel letterlijk. Ze goten het in de vorm van een ouderwetse theeschenkerij (foto), helemaal in stijl aangekleed, waarmee ze langs de patiënten gingen die opgenomen waren of voor chemotherapie kwamen. In een kleine goody bag voor de patiënten bevonden zich 'tegeltjeswijsheden' die slaan op aandacht en een goed gesprek, en als cadeau twee theeglazen en wat lekkers om thuis ook bewuster bezig te zijn met aandacht voor elkaar.

Verpleegkundige Melissa van Nieuwaal, die haar werk voor deze keer in een klassieke jurk deed: "Dit kunnen we eigenlijk allemaal, elke dag. Wat is kostbaar om te geven, maar kost je niets als organisatie? Wat getuigt van liefde en empathie, compassie, ontroering, verdriet, geluk, vertrouwen, puurheid, oprechtheid? Het antwoord is: aandacht. Het grappige is dat het helemaal niet moeilijk is, iedereen kan het en iedereen heeft het in zich!"

Meer berichten