Wieldrecht juichend onderweg naar de finale van de nacompetitie, zaterdag thuis tegen Tholense Boys.
Wieldrecht juichend onderweg naar de finale van de nacompetitie, zaterdag thuis tegen Tholense Boys. (Foto: Don Fredo)

Wieldrecht fraai naar de finale: zaterdag thuis tegen Tholense Boys

Dordrecht - Het zegelied van Wieldrecht krijgt er weer een couplet bij. Komende zaterdag speelt de Dordtse derdeklasser thuis tegen een oude bekende om een plek in de tweede klas van het zaterdagvoetbal.

Opponent Tholense Boys kende vanmiddag de grootste moeite rivaal Prinsenland in Dinteloord te bedwingen. Dat lukte pas na strafschoppen. Toen de beslissende penalty werd binnengetikt zaten ze bij Wieldrecht al aan een heerlijk verkwikkend biertje. In Zeeuws-Vlaanderen rekenden de Dordtenaren koeltjes af met Zaamslag (0-3). Bij rust was het nacompetitieduel feitelijk al beslist. Wieldrecht leidde toen al met 0-2 door treffers van Daan Vegt (strafschop) en Mark van Agteren. Na de hervatting liet Cees Groeneveld de ploeg voor de derde keer juichen (zie archieffoto).

In de reguliere competitie troffen de finalisten Wieldrecht en Tholense Boys elkaar al twee keer. Op de openingsdag van die competitie was Wieldrecht in Zeeland de sterkste (1-4), maar in de return trokken de Boys aan het langste eind (0-3). Tholense Boys eindigde de competitie als tweede achter kampioen Krabbendijke, Wieldrecht kwalificeerde zich via een derde plek in de eindrangschikking voor de promotie-competitie.

“Het was vandaag ietsje minder spannend dan vorige week bij RCS”, zo grapte Wieldrechts Mark van Agteren in de eigen kantine kort na terugkeer uit Zeeuws-Vlaanderen. Toen besliste Wieldrecht in de 120ste minuut de barrage (3-4). “En nu dan de finale thuis tegen Tholense Boys. We weten inmiddels wel hoe ze spelen!”, aldus Mark zonder ook maar een hint te geven richting de tactiek die zijn trainer John den Dunnen komende zaterdag denkt uit te stippelen.

Mark kende ook vandaag weer een substantieel belang in de fraaie 0-3 zege. “Na een inworp van Jens van Vugt wilde ik schieten maar werd onderuit gehaald. Onze aanvoerder Daan Vegt benutte de strafschop (0-1)”, beschrijft Mark de openingsgoal. Nog voor rust verdubbelde hij zelf de voorsprong. “Na een corner van Zaamslag kopten wij de bal weg. Jens (van Vugt - fvd) ving de bal op onze zestien op, draait de boel open, maakt meters en geeft een lange bal in mijn richting. Ik omspeel de keeper, tref nog een verdediger op mijn weg maar tik toch maar de 0-2 binnen”.

Toch kenden de Zeeuws-Vlamingen voor rust enkele kansen. “Het had bij rust ook 4-2 kunnen staan”. In het tweede bedrijf regeerde Wieldrecht haast soeverein. Zaamslag probeerde veelal met lange ballen aan te tikken waarop Wieldrecht steeds een pasklaar antwoord vond. Het leverde Zaamslag slechts sporadisch kansjes op. Wat dat betreft bleek Wieldrecht effectiever. Na zo’n uur spelen gooiden de Dordtenaren de deur definitief op slot voor Zaamslag. Mark van Agteren: “Een corner komt bij Cees Groeneveld. Die draait weg en tikt de bal met z’n linker schitterend in de kruising: 0-3”.

Waarna Wieldrecht begrijpelijk niet veel energie meer spendeerde aan de gelopen wedstrijd. Komende zaterdag wacht immers thuis dé finale. Succes Wieldrecht!

(Verslag Fred van Dongen)

Meer berichten