Het eerste zondagsteam van GSC ODS dat gepromoveerd is naar de vierde klas.
Het eerste zondagsteam van GSC ODS dat gepromoveerd is naar de vierde klas. (Foto: GSC ODS)

Zondagsteam GSC ODS pakt promotie ondanks thuisnederlaag

Dordrecht - Het eerste zondagsteam van GSC ODS speelt komend seizoen op het zelfde niveau als de zaterdagcollega’s van de club. In een tweekamp met VCW uit Wagenberg zetten de Dordtenaren de ploeg uit Noord-Brabant een treetje lager en nam het als winnaar van de nacompetitie de plek van VCW in de vierde klas over.

Toch kostte het GSC ODS ondanks de uitzege van vorige week (1-3) zondag op eigen veld veel moeite zichzelf naar de vierde klas te hijsen en VCW dat in de reguliere competitie als 13de eindigde in de vierde klas, het predicaat gedegradeerd op te plakken. VCW won zondag in Dordrecht met 1-2 maar dat was onvoldoende gezien de totaalscore over twee duels (4-3) om GSC ODS van een promotiefeestje af te houden.

Abdullah Uysal volgde voor De Stem van Dordt het spannende treffen van zondagmiddag. “Al voor de wedstrijd heerste er een feestelijke stemming bij iedereen. Na de 1-3 uitzege van vorige week kon het vandaag eigenlijk niet meer misgaan. Er werd een groot spandoek geopend met de tekst: Champion of Our Hearts. Daarna kwamen de spelers onder het genot van Turkse muziek en toeziend oog van heel veel supporters het veld op. De eerste helft was niet zo spectaculair, net zoals vorige week. GSC ODS begon een beetje stroef aan de wedstrijd. Beide teams losten een aantal schoten op doel, maar waren niet echt gevaarlijk. Een gelijklopende eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar kort voor rust maakte Coskun Altintas de 1-0 na een goede individuele actie van Lutfullah Kilic.”

Met die goal was de promotie een feit dacht de Dordtse ploeg. “En dat was in de tweede helft ook te zien”, vervolgt Abdullah Uysal. “Gemakzucht leidde al meteen in het begin van de tweede helft tot een treffer van VCW. Deze goal kwam wel bij de meeste supporters erg onverwachts, want terwijl iedereen verwachtte dat doelman Mehmet Tokul de bal uit de lucht zou vangen, liet hij de bal glippen waarna die over de doellijn rolde: 1-1.”

“Nog steeds niks aan de hand zou je denken, maar VCW bleef maar komen. Rond de 60ste minuut maakten zij dan ook plots de 1-2. De spanning was weer helemaal terug en VCW voelde dat er meer te halen was. Met frisse, verdedigende spelers die er in kwamen bij GSC ODS (Emre Sahin en Ilyas Aydogan) wist de thuisploeg keurig stand te houden. VCW werd weliswaar een aantal keren gevaarlijk, maar het leidde tot niets. Over twee wedstrijden was de stand 4-3 in het voordeel van GSC ODS. En dus promoveerde het zondagsteam van GSC ODS in zijn eerste seizoen al meteen naar de 4de klasse”, besluit Abdullah Uysal zijn verslag.

Voor oud-aanvoerder Davut Sahan die vanwege een schorsing de laatste wedstrijden verstek moest laten gaan, betekende de promotie van de periodekampioen een late maar verdiende beloning. Hij en enkele andere spelers die vandaag ontbraken hadden immers in de eerste helft van het seizoen een enorme bijdrage geleverd aan, zo niet de basis gelegd voor het succes. “Ik begreep dat het na die 1-2 het bij ons achterin dichtknijpen was. Maar uiteindelijk zijn we gepromoveerd”. De Stem van Dordt feliciteert de ploeg met het dik verdiende succes!

(Samenstelling verslag Fred van Dongen)

Meer berichten