De opening op 27 mei 2015. (Foto: Privé)
De opening op 27 mei 2015. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Crabbehoeve viert driejarig bestaan

Stichting Crabbehoeve aan de Van Karnebeekstraat in Dordrecht bestaat drie jaar en dat wordt op woensdag 20 juni gevierd, met belangstellenden en samenwerkingspartners, van 15.30 tot 18.00 uur. 

Door Eline Lohman

DORDRECHT – De viering is met een borrel, vertelt Mascha Lageweg van Crabbehoeve. "Dat doen we met onze zelfgemaakte hapjes, waar bewonersbedrijf Crabbehoeve inmiddels bekend om staat. Tijdens deze viering willen we de genodigden graag meenemen langs memory lane van de oprichting van onze stichting naar het nu."

De kracht van Crabbehoeve zit in een aantal dingen, volgens Mascha. "De belangrijkste is onze enthousiaste groep vrijwilligers, zonder hen geen Crabbehoeve. De teller staat inmiddels op 54 Crabbehoevenaren. Heel bijzonder dat we een bewonersbedrijf runnen met allemaal verschillende individuen, van diverse afkomst en waar vele talenten samenkomen. Met gemeenschappelijke inspanning komen we tot mooie dingen en hebben we inmiddels deze bijzondere plek tot een succesvol bedrijf weten te maken. Het voelt als een grote familie waar de onderlinge sfeer ontspannen is en de mensen veel voor elkaar over hebben. Een ander element van onze kracht is de huiselijke sfeer; gasten zijn altijd positief verrast over de inrichting en onze tuin. Het heeft de mix van oud in een nieuw jasje, die voelt als een warme deken en waar je je direct thuis mag voelen. Een derde element van onze kracht zit in de samenwerking die we zoeken met andere partners. Een groot gedeelte van de activiteiten komt voort uit de inspanningen van onze vrijwilligers en daar zijn we erg trots op. Maar door samen te werken kom je nog verder. Crabbehoeve heeft op deze manier al een aantal mooie extra activiteiten kunnen neerzetten, ouderenmiddagen en salsalessen." 

De afgelopen drie jaar zijn volgens Mascha voorbijgevlogen. "Een bewonersbedrijf is natuurlijk al een bijzondere vorm van ondernemen en er waren vooral veel plannen en dromen. Met vallen en opstaan hebben we het voor elkaar gekregen om binnen drie jaar een goed lopend bedrijf te realiseren. In principe doen we waar we van gedroomd hadden, onze vergaderlocatie wordt veel verhuurd en genereert op deze manier geld, de lunchroom is een gezellige plek geworden om elkaar te ontmoeten en een plek waar gasten kunnen genieten van onze verse zelfgemaakte producten en in ons atelier worden op wekelijkse basis verschillende activiteiten aangeboden. Van taalcafé tot voorlezen voor peuters, van kidsclub tot schildersatelier. En om het gebouw het groene hart van Crabbehoeve, onze beleeftuin die met veel liefde wordt bijgehouden en waar we onze groenten en fruit verbouwen. Een plek voor de vrijwilligers, de buurt en voor heel Dordrecht. Waar we naartoe willen is dat we het voor elkaar krijgen om nog meer mensen te bereiken die gebruik zullen gaan maken van onze faciliteiten en deel zullen gaan nemen aan onze activiteiten."

Meer berichten