Ruim 450 kramen met honderdduizenden boeken staan klaar. (foto: pr)
Ruim 450 kramen met honderdduizenden boeken staan klaar. (foto: pr) (Foto: )

Zondag 1 juli Dordtse Boekenmarkt

Dordrecht - Zondag 1 juli is er weer de jaarlijkse Dordtse Boekenmarkt, de 23e al weer. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het een prachtige dag met mooi weer, niet te warm! Ruim 450 kramen met honderdduizenden boeken staan voor u klaar. Elk jaar kent de Boekenmarkt weer een speciaal thema en dit keer is dat: "de Dordtse Synode 1618/1619 en de Statenbijbel 1637". Dat betekent dat er een heel programma is gebouwd rondom dit thema.

door Herman Koekkoek

U kunt natuurlijk zondag vanaf 10.00 uur over de markt gaan lopen en alle kramen bezoeken, maar wanneer u dan onderweg toch wat moe wordt, is het ook wel plezierig om even te kunnen rusten op een van de vele gastvrije terrassen. Of u blijft staan bij een van de vijf podia met muziek: de Voorstraat-Noord, de Museumtuin, het Statenplein, de Visbrug of de Voorstraathaven.

Expositie

U kunt ook de kleine maar unieke tentoonstelling 'Van Bijbel tot Taal' bezoeken in de Centrale Bibliotheek over de Statenbijbel. Een twaalftal bijbels, tot zo'n 5 kilo zwaar elk, liggen voor u opengeslagen. We beginnen met de Deus-Aes bijbel uit 1590 en eindigen met de herdruk van de Bachbijbel van 2017. En veel van daartussen.

Deze expositie loopt de hele maand juni.

Synode

In de grote zaal van The Movies staan zaterdag 30 juni vanaf 20.00 uur Herman Pleij en Jaap Goedegebuure voor het filmdoek. Zij nemen u mee naar de Dordtse Synode van 1618/1619 en naar de geschiedenis, waarbinnen deze plaatsvindt. Beiden zijn bij uitstek deskundig op dit terrein en bovendien zeer boeiende sprekers.

Kaarten à € 10,- verkrijgbaar op www.themoviesdordrecht.nl Bij binnenkomst vanaf 19.30 uur krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Let op: vol is vol.

Kindermarkt

Kinderboekwinkel De Giraf heeft weer een heel programma in elkaar gedraaid voor de jongste bezoekers. Een kindermarkt met kinderkraampjes, traktaties van Centre Ville en een geheugenwedstrijd.

De schrijver van het boek 'Heb jij het geheugen van een Olifant', Wessel Sandtke daagt je uit! Word jij vandaag de geheugenkampioen?

ANV Debutantenprijs

In samenwerking met Dordt Literair wordt vanaf 15.30 uur in het auditorium van Art&Dining aan de Museumstraat de winnaar bekend gemaakt van de ANV Debutantenprijs 2018.

De strijd gaat dit jaar tussen twee dames en een heer, Rinske Hillen met haar boek 'Houtrot', Patricia Jozef met 'Glorie' en Arjen van Veelen met zijn debuut 'Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken'.

Kaarten voor deze bijzondere bijeenkomst zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal.

Meer berichten