De vele bontgekleurde, heerlijk geurende zepen vonden gretig aftrek. (foto: BuitenZinnig)
De vele bontgekleurde, heerlijk geurende zepen vonden gretig aftrek. (foto: BuitenZinnig) (Foto: )

Stichting BuitenZinnig tevreden over open dag

Dordrecht -  Op zaterdag 23 juni georganiseerde stichting BuitenZinnig haar eerste Open Dag op Dorp de Hoop. Op diezelfde dag vond op het Dorp de finish plaats van 'Cycle for Hoop' een wielerwedstrijd die de ploegen langs de landsgrenzen van ons land voerde.

door Thierry Dinjens, Stichting BuitenZinnig

De zon deed ook een duit in het zakje, waarmee alle ingrediënten voor succes aanwezig waren. Dat succes bleef dan ook niet lang uit: Al gauw stroomde het Dorp vol met uiteenlopende bezoekers.

De kraam aan de voorzijde van ProefLokaal BuitenZinnig deed goede zaken. De vele bontgekleurde, heerlijk geurende zepen vonden gretig aftrek. De vruchten en kruiden die in ProefTuin BuitenZinnig kunnen groeien en in de nabije toekomst ook zullen gaan groeien en bloeien, lenen zich er tevens uitstekend voor om te verwerken in zeep: bosvruchten, lavendel, tijm, Oost-Indische kers. Alle kruiden en vruchten vol met geuren en kleuren. De zeep is tevens gevrijwaard van allerlei chemische toepassingen.

Bij de kraam was uiteraard ook veel aan voedsel gerelateerde zaken te vinden: eetbare planten en kruiden, honing van bijen die vlogen op Dordtse balsemien, olie met ingelegde kruiden. De koude kas op het terrein van ProefTuin BuitenZinnig staat vol planten, eetbaar en voor de sier, die tijdens de Open Dag te verkrijgen waren, in ruil voor een kleine donatie.

Voor de kinderen was er een aantal leuke workshops. Vooral schilderen met een touwtje was populair. De wonderlijkste schilderijtjes ontstaan als een in de verf gedoopt touwtje over het blanke papier wordt bewogen.

In de kas was de bühne voor 'Sanne zingt' opgericht. De Dordtse zangeres Sanne Kok zong er voor een in groten getale opgekomen publiek de sterren van de hemel, op de piano bijgestaan door de virtuoze Jordy van Wijk. Waar de stem van een nachtegaal en de intense klanken van de piano inéén vloeien, ontstaat iets magisch. Het enthousiaste publiek beaamde dit, enerzijds in ademloos luisteren, anderzijds in een daverend applaus. Het was voor iedereen een geweldige ervaring.

Initiatiefnemer van stichting BuitenZinnig Paul Zuijdweg was na afloop bijzonder tevreden: "Dit overtrof mijn stoutste verwachtingen. Zoveel diverse mensen die toch allemaal ons verhaal wilden horen. Velen wachten er zelfs op, als het zaaltje in ProefLokaal BuitenZinnig al vol zat. De enthousiaste kinderen, de dames die zo in hun sas waren met ons zeepaanbod. De geweldige muzikale ondersteuning verzorgd door Sanne en Jordy, het kwam allemaal zo mooi samen vandaag. En dit is nu precies dat wat wij willen: Verbinden. Mensen samenbrengen en enthousiast maken, voor ProefTuin BuitenZinnig en elkaar. Deze Open Dag is meer dan geslaagd!"

Meer berichten