Logo destemvandordt.nl


Caty Groen: Hema

Hema

"Leuk om je eindelijk te ontmoeten. Vind je het niet erg dat we bij de Hema hebben afgesproken? Ik zit hier altijd graag. En de cappuccino is goed. Wacht, ik help je uit je jas. Zo. Daar zitten we dan. Eindelijk. In het echt is het altijd weer anders dan vanaf een beeldscherm, vind je niet? Ik zeg nu wel altijd anders, maar dat bedoel ik niet zo. Nu lijkt het net of ik hier altijd afspraakjes heb. Dat is niet waar, ik zit hier altijd alleen. Zal ik beginnen? Goed. Ik ben opgegroeid in een warm gezin. Ik heb nog drie broers. Heb jij broers of zussen?"

"Ja, ik..."

"Warm gezin, maar conflictmijdend. Dat wel. We praten heel moeilijk met elkaar. Zoals ik nu met jou praat, zo heb ik nog nooit met mijn familie gepraat. Ik wist het al toen ik je profielfoto zag. Ik dacht, dat is iemand waar je mee kan praten. Wat dacht jij toen je mijn foto zag?"

"Haha, ik..."

"Laat je koffie niet koud worden, dat is zonde. Best wel gezellig zo. Je krijgt er een beetje een huiskamergevoel bij. Heb ik altijd bij de Hema. Hoewel mijn huiskamer niet zo groot is, maar dat zal je straks wel zien. Gewoon, dat is het juiste woord. Dat typeert mij nog het meest. Een echte Dordtenaar, dus. Ben je weleens eerder in Dordt geweest?"

"Ik heb een oom..."

"Drink je koffie op, dan nemen we er nog eentje. Wij Dordtenaren zijn te bescheiden, we kunnen moeilijk ergens trots op zijn. Gewoon zijn we. Te gewoon. En moeilijke praters. Blijf jij nou zitten, dan haal ik nog een cappuccino voor ons."

"Nou ik..., wacht!"

"Zo gezellig. Ik zeg net tegen die mevrouw achter de kassa, mijn vriendin en ik vinden de Hema nog het leukst. Zo is het toch? Gewoon. Dat maakt het leuk. Net een huiskamer. Nou ja, dat geschuif met die stoelen over de vloer is wel een herrie. Dat heb ik thuis niet, maar dat zal je straks wel zien. En cappuccino heb ik thuis ook niet, maar dat geeft niet. Dat hebben we hier gedronken. Zullen we dan zo maar eens gaan?"

"Ik..."

"Drink je koffie op. Jouw familie, zijn dat ook van die moeilijke praters?"

Meer berichten
Shopbox