Logo destemvandordt.nl


(foto: Sparta Dordrecht)
(foto: Sparta Dordrecht) (Foto: )

Medailleregen voor turnsters Sparta

Dordrecht - Een bijzondere prestatie voor de turnsters van Sparta op de individuele Rayonkampioenschappen turnen, die afgelopen zaterdag plaatsvonden in de Ridderhal in Giessen. De turnsters sloten het wedstrijdseizoen af met een spectaculair aantal van 49 podiumplaatsen, waarvan de helft op het hoogste podium.

De turnsters streden binnen diverse leeftijdscategorieën en niveaus om het eremetaal per toestel en op de meerkamp, het totaal van de 4 toestellen. De turnsters van Sparta wisten 4 gouden, 2 zilveren en 5 bronzen medailles in de wacht te slepen op de meerkamp. Daarnaast werden 20 gouden plakken omgehangen bij Sparta-turnsters in het toestelklassement, 8 zilveren medailles en 10 bronzen medailles.

Een bijzondere prestatie werd geleverd door Eliane Zwanen. De 20-jarige turnster, die met deze wedstrijd haar turncarrière afsluit, behaalde niet alleen goud op de meerkamp, maar kreeg ook op alle vier de toestellen eremetaal omgehangen (3x goud en 1x zilver). Ook haar jongere teamgenoten Demi van der Zee (12 jaar) en Tishainy Bernadina (8 jaar) behaalden goud op de meerkamp en daarnaast op alle vier de toestellen een podiumplaats. Ook de benjamin van het gezelschap, de 6-jarige Divainely Cicilia, kreeg het eremetaal omgehangen op zowel de meerkamp (zilver) als op alle vier de toestellen (2x goud en 2x zilver).

Meer berichten
Shopbox