(foto: Joke Barendrecht)
(foto: Joke Barendrecht) (Foto: )

Jeff van Loon ontvangt erepenning van Nederlandse Onderwatersport Bond

DORDRECHT – Tijdens de algemene vergadering van de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) zaterdag 23 juni heeft Dordtenaar Jeff van Loon de NOB erepenning ontvangen. Reden is zijn inzet binnen MDV Blauwe Vinvis (militaire duikvereniging) en Duikbuddy Dordrecht en omstreken. Dat laatste is een duikforum waar iedereen, met een duikbrevet, zich bij kan aansluiten. Hij heeft het opgezet met Richard Sprokkereef.

Van Loon zegt superblij en vereerd te zijn. Ook bedankt hij de NOB.

Richard Sprokkereef, secretaris van MDV Blauwe Vinvis heeft Van Loon voorgedragen aan de NOB, omdat: 'Ondanks zijn beperking (rolstoel) is Jeff bijna elk weekend in het water te vinden. Hij organiseert de wekelijkse duikplanning en de club duikvakantie naar het buitenland. Mede door zijn enthousiasme en inzet en kennis is hij een prima ambassadeur door de duiksport in het algemeen en de NOB in het bijzonder. Hij laat zien dat je zelfs met een beperking uitstekend kan duiken en wordt aan de waterkant door veel mensen aangesproken die verbaast zijn dat hij duikt. Zoet, zout, brak, stroming en drift duiken en allemaal alleen met zijn armen. Als er les wordt gegeven, is hij altijd van de partij en ondersteunt hij als instructeur DAN (onderwijzen de eerste stappen van de eerste hulp aan een gewonde duiker en de interactie met medische professionals red.) ook diverse medische lessen. Jeff is een super aanwinst voor onze vereniging en daarom draag ik hem voor.' Er waren meerdere mensen voorgedragen, het bondsbestuur heeft een keuze gemaakt tussen alle inzendingen.


Van Loon is geboren met een open rug, waardoor hij in een rolstoel zit, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn sportieve dromen na te jagen. Zo heeft hij in 2007 zijn eerste duikbrevet gehaald en vorig jaar gedoken met dolfijnen. Op zijn bucketlist staan nog duiken met walvissen en met mantaroggen.

Verrassing

Met een smoes is Van Loon door Sprokkereef meegelokt naar de vergadering op Papendal. De Dordtenaar had niets in de gaten, totdat er tijdens de vergadering iets mis ging met de slideshow. ,,Ik zag daardoor mijn naam op het scherm te zien en toen pas had ik in de gaten dat ik meegelokt was, maar nog niet in de gaten waarvoor."

Van Loon is superblij en vereerd, omdat hij niet had verwacht dat zijn inzet zo gewaardeerd werd. ,,Het is niet zo maar een penning die elke week wordt uitgereikt en ook omdat ik een hobby heb waar het niet de normaalste zaak van de wereld is dat iemand in een rolstoel zo actief is."

Meer berichten