Waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. (foto: Ferry Verheij)
Waarnemend burgemeester Govert Veldhuijzen. (foto: Ferry Verheij) (Foto: Ferry Verheij)

Govert Veldhuijzen wordt waarnemend burgemeester

Dordrecht - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september de Dordtenaar Govert Veldhuijzen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Nissewaard. Veldhuijzen is 62 jaar en lid van het CDA.

Aan Mirjam Salet is per 1 september op eigen verzoek eervol ontslag verleend als burgemeester van Nissewaard. Jaap Smit heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van de gemeente Nissewaard, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. De waarneming duurt tot het moment dat er in Nissewaard een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting begin 2019 het geval zijn.

De procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester is op 11 juni met de profielschetsvergadering van start gegaan. Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Govert Veldhuijzen voorgesteld als waarnemend burgemeester van Nissewaard. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters waren bijzonder positief na het gesprek en herkennen zich in de voordracht van de CvdK om Veldhuijzen als waarnemend burgemeester te benoemen. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. 

Veldhuijzen was vanaf juni 2015 tot en met augustus 2017 waarnemend burgemeester in Gorinchem. Daarvoor was hij in gedeputeerde in Zuid-Holland en van 1994 tot 2006 wethouder in de gemeente Dordrecht.

Meer berichten