Patrick van Gils. (Foto: Rinie Boon)
Patrick van Gils. (Foto: Rinie Boon) (Foto: Rinie Boon)

Patrick van Gils succesvol met partijhandel

DORDRECHT – Een paar weken nadat hij het idee kreeg opende Dordtenaar Patrick van Gils zijn nieuwe koopjeswinkel aan het Van Neurenburgpad: Partijhandel Van Gils.

Het voormalige pand van Vismania staat vol met gekochte spullen uit faillissementen en restpartijen. Van hardhouten tafels tot bloempotten, van merkkleding tot koffiezetapparaten, van sneeuwkettingen tot vloerkleden. Maar ook elektrische fietsen en tweedehands wasmachines. En dat allemaal voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Vijf jaar geleden was Van Gils nog uitgever van de magazines van Nederland Bruist. Die zaak heeft hij verkocht. Daarna bood hij wel eens op de boedels bij faillissementen, maar niet bedrijfsmatig.

Toen hij bood op de online veiling van de inboedel van het failliete restaurant Huis Roodenburch verkocht hij in een paar dagen tijd alle spullen voor het vijfvoudige van wat hij ervoor had betaald. ,,Toen dacht ik: laat ik daar maar eens een winkel in beginnen", vertelt Van Gils.

Een paar dagen later vond hij een geschikte plek met gratis parkeerruimte aan het Van Neurenburgpad en tekende een huurcontract. Vanaf de opening eind mei loopt het storm.

Hij kent zijn klanten en speelt in op hun wensen als hij inkoopt of biedt op veilingen. ,,Vrouwen zijn bijvoorbeeld een belangrijke doelgroep", legt Van Gils uit. ,,Die kennen alle prijzen uit hun hoofd en zien dus hoe goedkoop alles hier is."

Een rondje door de winkel maakt dat duidelijk. Bij de veiling van een failliete modewinkel kocht Van Gils merk T-shirts en spijkerbroeken die voor de helft van de prijs in de schappen hangen. Een Philips Senseo kost er een tientje, net als dure bloempotten van een bekende tuinketen. Hardhouten tafels van normaal 1100 euro kosten 360 euro. Zelfs vuilniszakken zijn er goedkoper dan in de supermarkt. Alles is nieuw, behalve de tweedehands wasmachines. Die zijn gereviseerd.

Van Gils opende de winkel eerder onder de naam Partijhandel Op is Op, maar die naam bleek al vergeven. Daarom is er zaterdag 14 juli een heropening onder de nieuwe naam. De eerste 25 klanten krijgen die dag een gratis barbecue.

Meer berichten