Logo destemvandordt.nl


(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee)

Waterbus vaart langer door tijdens Big Rivers

Dordrecht - De Waterbus vaart het weekend van Big Rivers langer door. Op de lijnen 21 (Dordrecht-Zwijndrecht) en 22 (Dordrecht- Papendrecht) vaart de Waterbus op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli tot 23.00 uur. Op zondag 15 juli vaart de Waterbus op beide lijnen tot 22.00 uur. De gemeente financiert de extra vaarten bij wijze van pilot.

Het idee voor de extra afvaarten komt van Aquabus, de exploitant van de Waterbus. "Het Big Rivers Festival is één van de drukst bezochte evenementen van Dordrecht. Tijdens festivals is er meer belangstelling voor de waterbus. Daar spelen we met deze actie op in", aldus directeur Eric Schipper van Aquabus.

Wethouder Rik van der Linden (Bereikbaarheid) verwacht dat de extra afvaarten helpen Dordrecht bereikbaar te houden tijdens het drukke festivalweekend. "Big Rivers trekt veel mensen naar Dordrecht. Dankzij de Waterbus kunnen mensen uit de regio gemakkelijk op de fiets naar het festival. We hopen dat zoveel mogelijk mensen dat doen. De extra afvaarten van de Waterbus zijn daarbij een mooie stimulans."

De organisatie van het festival reageert verheugd. Festivaldirectie Liselotte Gatzen: "Het langer doorvaren van de Waterbus is een extra service om het festival te bereiken voor onze bezoekers vanuit de Drechtsteden. We heten niet voor niets Big Rivers!"

Meer berichten
Shopbox