Logo destemvandordt.nl


Omdat er minder post wordt verstuurd verdwijnen brievenbussen van PostNL, ook in Dordrecht.
Omdat er minder post wordt verstuurd verdwijnen brievenbussen van PostNL, ook in Dordrecht. (Foto: PostNL)

25 brievenbussen van PostNL verdwijnen in Dordrecht

Dordrecht - PostNL haalt vanaf begin augustus 25 brievenbussen weg in de gemeente Dordrecht. 77 brievenbussen blijven behouden. De reden voor de aanpassing is dat in Nederland steeds minder post wordt verstuurd.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijdert of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Advies

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. PostNL, Gemeente en organisaties hebben gezamenlijk gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Postwet

Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet. PostNL voert vanaf 4 augustus 2018 de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Zuid) door. In Dordrecht blijven dus 77 brievenbussen en verdwijnen er 25. De bussen aan Singel 369, Visstraat 1, Dubbeldamseweg Noord 1, Noordendijk 221, Krommedijk 160, Riouwstraat 134, Baanhoekweg 25, Patersweg 35, Weizigtweg 247, Bakema-erf 42, Chico Mendesring 94, Chico Mendesring 292, Van den Broek-erf 312, Chico Mendesring 504, Kamerlingh Onnesweg 2, De Rijpstraat 23, Wilgewinde 36, Zuidendijk 212, Groen van Prinstererweg 102, Gravensingel 97, Koningstraat 81, Eikenlaan 24, Wittenstein 277, Lyra 103 en Waterman 202 worden verwijderd.

Informatie

De aanpassingen zijn eind augustus 2018 gerealiseerd. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer geeft de dichtstbijzijnde brievenbus aan.

Meer berichten
Shopbox