Logo destemvandordt.nl


Gert-Jan van Oord voert actie om Joey (inzet) te verrassen met een motor.
Gert-Jan van Oord voert actie om Joey (inzet) te verrassen met een motor. (Foto: )

Een houvast voor ernstig zieke Joey

Dordrecht - Joey Verwilligen is 27 jaar oud, vader van Isco en woont samen met zijn vriendin Chari. In 2009 werd een levensbedreigende beenmergziekte (aplastische anemie) geconstateerd waar hij wonder boven wonder mee kon leven. Totdat hij in november weer ziek werd, zijn bloedcellen waren vervormd en daarnaast kreeg hij de diagnose leukemie. Voor de jonge vader, zijn vrienden en familie een mokerslag, opnieuw gaan ze een onzekere en zware periode tegemoet.

door Elisa Kuster

Gert-Jan van Oord, de oom van Joey, wilde iets doen met zijn machteloze gevoel en bedacht dat hij Joey het beste kon helpen door hem een houvast te geven. Iets om naar uit te kijken tijdens zijn ziekte en de zware behandelingen. Hij besloot om geld in te zamelen voor Joey's grootste wens: een eigen motor waar hij naar hartenlust aan kan sleutelen.

"Het liefst zou ik geld inzamelen om hem te genezen, alleen in zijn geval is het geen kwestie van geld. Hij krijgt binnenkort weer een chemokuur, bestraling en een beenmergtransplantatie," vertelt Gert-Jan.

"We zijn sowieso al blij dat er een match is gevonden voor de transplantatie. Familieleden en vrienden hadden zich aangemeld als stamceldonor maar niemand had een match met Joey. Gelukkig was er iemand buiten onze kring om die hem kan helpen."

Linda, de vrouw van Gert-Jan, vult hem aan: "Het voelde een beetje vreemd om een crowdfunding te starten voor iemand die behandeld kan worden. Het is ook geen laatste wens, want we gaan ervanuit dat Joey er weer bovenop komt. En dan zamelen we ook nog eens geld in voor een motor, dat lijkt niks met zijn ziekte te maken hebben."

Gert-Jan laat de website zien waar mensen kunnen doneren. "Ik heb lang getwijfeld of ik dit nou moest doen, bang voor negatieve reacties. Maar als ik nu kijk hoeveel mensen er hebben gereageerd en hebben gedoneerd, ongelooflijk. Twee vrienden van Joey willen zelfs een motortocht organiseren om geld in te zamelen. Ik weet ook wel dat een motor hem niet gaat genezen, dat moet hij zelf doen. We geven hem iets waar hij naartoe kan leven, het is zo ontzettend belangrijk om naar de toekomst te kunnen kijken."

Joey is momenteel aan het herstellen van zijn eerste behandeling waarvan hij flink ziek is geweest. "Ik wilde hem verrassen met de inzameling maar uiteindelijk heeft Joey het door het vele delen op Facebook gezien. Hij vindt het fantastisch dat mensen met hem meeleven en hem zijn droom gunnen."

Bij het vertrek zegt Gert-Jan heel filosofisch: "Een motor om aan te sleutelen. Het is net als het leven, daar moet je ook altijd aan blijven sleutelen."

Doneren kan via:
www.doneeractie.nl/leukemie-en-de-dromen-die-joey-heeft/-28947

Wilt u meer weten over stamceldonatie?

www.matchis.nl

Meer berichten
Shopbox