De kinderen gaan 8 augustus aan de slag met botten en botjes tijdens de workshop skelet-puzzelen.
De kinderen gaan 8 augustus aan de slag met botten en botjes tijdens de workshop skelet-puzzelen. (Foto: Biokaatje)

De zomer vier je met leuke activiteiten bij Weizigt

Dordrecht - De vakantieactiviteiten bij Weizigt zijn in volle gang. Doe ook mee met allerlei spannende, creatieve of beestachtig leuke workshops?

Wat stond er vorige week op het programma en waar kun je volgende week aan deelnemen?

Kruiwagenrijbewijs

Vorige week konden de kinderen hun Kruiwagenrijbewijs halen en dat was best moeilijk. En op woensdag 1 augustus wordt het ook een drukte van belang in de stal. De dieren worden heel erg verwend. Er wordt geborsteld en gevoerd, de stallen worden schoongemaakt en natuurlijk geknuffeld met de dieren. Alle junior-dierverzorgers krijgen daarna een certificaat.

Jonge biologen gezocht

Ga woensdag 8 augustus als echte onderzoeker aan de slag met botten en botjes tijdens de workshop skelet-puzzelen. Een heel skelet van een hond in elkaar puzzelen is een hele kunst. Waar zitten welke botjes en waarom hebben ze allemaal andere vormen? De workshop wordt gegeven door Biokaatje. Zij is voormalig Naturalis-medewerkster en werkt op scholen, markten, bij bedrijven of mensen thuis met fossielen, botjes, schelpen en meer uit de directe omgeving. Meedoen? Meld via www.weizigt.nl aan.

Is het een ballon of een dier?

Hoe kun je van een ballon een vlinder, hondje of giraffe maken? Op donderdagmiddag 9 augustus is workshop Ballondieren vouwen en daarin wordt het precies uit de doeken gedaan. De ballondieren mogen natuurlijk mee naar huis. Kijk op www.weizigt.nl voor aanmelden.

Beestachtige Kast

Deze zomer staat in het teken van de Beestachtige Kast die Weizigt graag naar de Stadsboerderij wil halen. Een kast die op een speelse manier bezoekers van alles vertelt over de boerderijdieren. Weizigt vraagt voor de vakantieactiviteiten een kleine bijdrage die vervolgens direct in de spaarpot voor de Beestachtige Kast gaat.

Aanmelden

Informatie over de vakantieactiviteiten is te vinden op www.weizigt.nl. Om aan te melden, kan ook gemaild worden naar weizigt@dordrecht.nl.

Meer berichten