De WasteShark oftewel de afvalhaai.
De WasteShark oftewel de afvalhaai. (Foto: Krinkels)

Afvalhaai in Spuihaven is een succes

Dordrecht - De Spuihaven is een prima kweekvijver gebleken voor de ontwikkeling van de WasteShark. Drie maanden lang is de waterdrone getest bij het schoonmaken van het water in de binnenstad. De proef is geslaagd.

Aannemer Krinkels schaft de 'afvalhaai' nu aan. Dat betekent dat de WasteShark voorlopig blijft varen in de Spuihaven. Elke maandag haalt de 'afvalhaai' (plastic) afval uit de Spuihaven.

Camera

Dankzij een camera op de drone kan de 'bestuurder' vanaf de kant zien wat de afvalhaai tegenkomt op zijn route. De WasteShark haalt, net als voorheen het bootje, gemiddeld drie vuilniszakken per week uit het water.

Big Rivers

De zichtbare inzet van de WasteShark lijkt een preventieve werking te hebben. De aannemer merkte dat na evenementen als Big Rivers veel minder afval in de Spuihaven dreef dan voorgaande jaren. Ook omwonenden van de Spuihaven zijn positief over de inzet van de afvalhaai.

Kunstwerk

Het opgeviste en opgeslagen afval krijgt een tweede leven. Cirkellab en anderen willen van het plastic, samen met Dordtenaren, een kunstwerk maken

(Foto: Krinkels)

Meer berichten