Jubal in de Verenigde Staten. (foto: Henry van Maanen)
Jubal in de Verenigde Staten. (foto: Henry van Maanen)

Dagboek: Jubal reist door de Verenigde Staten

Dordrecht - Drum en Bigle Corps Jubal reist momenteel door de Verenigde Staten.

Dag 6 Eerste contest

Vandaag repeteerden de leden in het thema "other sections clothes day". Dat betekende dat er bijvoorbeeld slagwerkers in een repetitie outfit van de guard op het veld stonden. Wat uiteraard voor hilarische momenten zorgde.Ondertussen werd er door de support staff hard gewerkt om props op tijd klaar te hebben voor de wedstrijd vanavond. Dennis Dailey en Gerard Buitenhuis waren op weg om een geluidsinstallatie en een vibrafoon op te halen. Toen beiden met het equipment bij de schoollocatie aankwamen ging er een zucht van verlichting door de groep. Wat hadden we daar met smart op gewacht. Langzaam maar zeker begint alles nu op z'n plek te vallen.

Tijdens de lunch kwam de touringcar aanrijden met daarin Gary, onze buschauffeur van de afgelopen twee tours. Door verschillende mensen werd hij van harte welkom geheten.
Tijd om alle spullen in te pakken en klaar te maken voor vertrek naar de wedstrijdlocatie.

Daar aangekomen alles uitladen, eventueel even onder de douche opfrissen en klaarstaan voor de warming up. Je zag de blije gezichten. Dit is waar we het voor doen. Bij de leden, die dit voor het eerst meemaken, zag je wel wat gespannen gezichten.

Na de warming up op weg naar de gate en dan het veld op……

From Dordrecht, The Netherlands…….JUBAL!!!!!!!!!!

Het publiek op de geweldig grote tribune was erg enthousiast. Applaus en joelen op de juiste momenten en aan het einde van de show een staande ovatie. Daar krijg je als lid op het veld een geweldige boost van. WOW!!!
De show was niet vlekkeloos. Maar wat konden de leden trots zijn op wat ze daar, voor de eerste keer op amerikaanse bodem, hadden laten zien. En dat is het mooie van een Amerika Tour….morgen weer een kans om het beter te doen tijdens de volgende wedstrijd.

De snack na de wedstrijd werd door onze kookploeg in een kooktruck van een ander corps klaargemaakt want onze oven deed het niet meer. Dankzij deze improvisatie konden de leden gewoon genieten van een heerlijke snack.
De boosterstand deed goede zaken. Veel verkoop van t-shirts, gadgets en stroopwafels. De stroopwafels waren op een gegeven moment zelfs uitverkocht….
Na het laatste corps geen retreat voor de drummajors. De punten werden via de omroepinstallatie bekend gemaakt en de contest was afgelopen. Jubal behaalde voor deze eerste contest 64,65 punten.

Op weg naar Plymouth kreeg bus 1, op een hele slechte weg, een klapband en moest naar de kant van de weg. Om een veiligere plek op te zoeken reed hij op z'n velg nog een stuk door. In de 16 jaar dat Gary op de bus zit, was dit de eerste keer dat hij dit meemaakte. Er werd een truckservice gebeld om het wiel te vervangen. Bus 2 vervolgde uiteindelijk zijn weg want het had geen zin om te blijven wachten. De klapband leverde een behoorlijke vertraging op. Om 07:15 uur kwam bus 1 aan bij de school. De leden gingen nog even anderhalve uur op hun matrasje liggen en toen was het tijd voor ontbijt. En naar het veld…repeteren.

Want ook dat is drumcorps……. Show must go on!!

Dag 7 Rain Out

Vandaag werd er weer hard gerepeteerd, want we willen beter worden. Ook deze school heeft weer een mooi veld met tribune en een commentaarspositie vanuit waar de staffleden de boel goed kunnen overzien. Het is een beetje een druilerige dag wat langzaam maar zeker omslaat naar dikke regendruppels. Op het moment dat de leden hun koffer aan het inpakken zijn en naar de bus brengen begint het serieus te regenen. Het zal toch niet de eerste rain-out worden?

In ieder geval vertrekken we naar de contestlocatie in Plymouth, alwaar wordt overlegd wat er die avond gaat gebeuren.Nadat blijkt dat het voorlopig niet gaat stoppen met regenen, wordt het besluit genomen om in de nabijgelegen high school de deelnemers een concertoptreden te laten verzorgen.

Jubal mag als eerste optreden. Allereerst wordt er gestart met "Valero" wat met veel plezier en enthousiasme geperformed wordt, waarmee de sfeer gelijk bepaald is. Het publiek geniet en waardeert het totale optreden met luid applaus. Iedereen komt met een grote glimlach de zaal uit want dit klonk wel erg lekker. Later op de gang word ik nog aangesproken door een jongeman die zegt dat we een "insane" goede drumline hebben.

Alles wordt weer ingeladen en de leden kleden zich om, zodat ze na het eten van een mini pizza als snack, de gelegenheid hebben om de andere deelnemers ook nog te bekijken en te beluisteren. Nadat de laatste deelnemer geweest is, stappen we in de bus en gaan op weg naar de volgende locatie, Bristol in Wisconsin.

Morgen weer een nieuwe kans in East Troy……

Dag 8 contest East Troy

Het thema van de repetities was vandaag "crazy hat day". De mooiste creaties kwamen voorbij, wellicht niet zo praktisch om het veld mee over te rennen. In de show werden er wederom zaken aangepakt, veranderd, toegevoegd, verbeterd….

Ruim een half uur voor het einde van de repetitie werd alles met spoed van het veld afgehaald. Dennis Daily liet ons weten dat er een tornado alarm was afgegeven en dat we met spoed van het veld af moesten. Er kwam een behoorlijke grote donkere wolk op ons af. Alles werd naar binnen verplaatst zodat de lunch in de gangen van de school geserveerd kon worden. Uiteindelijk was het een flinke regenbui en geen tornado.De kookploeg mocht op deze locatie gebruik maken van de keuken van de school. Dat was zeer welkom want in de kooktruck zijn er regelmatig storingen in apparatuur, stoppen die eruit vliegen, enz….. Het is heel erg behelpen en improviseren.

Ondertussen zijn ook de mannen heel hard bezig om de decors op tijd af te krijgen. Er worden, met de middelen die we hebben, bouwtechnische hoogstandjes afgeleverd. De decors moeten namelijk ook nog in de truck passen.

Na de lunch klaarmaken voor vertrek naar East Troy voor de derde contest.
Het hele circus ging weer van start. Uitladen, warming up en showtime.
De gevoelens over deze show waren gemengd. Secties, die tevreden van het veld afkwamen en anderen die totaal ontevreden waren. Nog niet alle aanpassingen werden goed uitgevoerd. Nog niet elk lid stond comfortabel op het veld. Maar dat komt goed! Bijna elke dag wordt er gerepeteerd om beter te worden.

Geen wasserette in de buurt, dus dit werd uitgesteld tot het weekend. Wel werden de nodige zaken op de school gewassen. Wat uiteraard weer voor mooie foto's van drogende uniformen opleverde. Morgen een vrije dag in Chicago, dus het bleef wat langer gezellig op de gangen. Iets later naar bed…….

Dag 9 Free Day Chicago

Om half acht ontbijt. Om half negen bagage bij de bus en om negen uur vertrekken naar Chicago. We willen zoveel mogelijk gebruik maken van deze vrije dag, want de leden hebben dit verdiend.Elk lid heeft zo zijn eigen verhaal over deze vrije dag. Check Facebook maar!
De rookies kijken hun ogen uit. Bekende toeristische attracties worden bezocht. Van museum tot rondvaartboot, van Millenium Park met het kunstwerk Cloud Gate (the bean) tot shopping mall. De leden genieten van elke minuut.

Om 22:30 uur vertrekken we weer uit Chicago op weg naar Cedar Rapids in Iowa. Een rit van ruim 5 uur voor de trucks en bussen.

Aankomst rond 04:00 uur.
Repetitie om 09:00 uur

Welcome to Drumcorps!!!

Dag 10 Cedar Rapids

Vandaag was eigenlijk wel hoe een dagje drumcorps moet zijn. Hard werken op het veld met een temperatuur van 32 graden met een brandende zon. Er werden grote gedeelten van de show aangepakt en beter gemaakt. Op de achtergrond vrijwilligers heel hard bezig om de decors af te maken want we willen ze vanavond op het veld hebben staan.

In deze hitte werd de repetitie afgesloten met een volledige run inclusief decors. De leden gingen er volledig voor en dat betaalde zich uit in een tevreden gevoel bij de staff. Dit is de run die we willen zien! Heel erg gemotiveerd en vol vertrouwen stapten de leden in de bus op weg naar de contest in Cedar Rapids. Er was niet veel tijd om alles in en uit te laden, maar uiteindelijk stond alles op tijd klaar.

Op zo'n parkeerplaats bij een contest is het een drukte van belang. Bussen met draaiende motoren voor de airco waaronder een hitte vandaan komt alsof er een oven opengetrokken wordt. Lawaai makende draaiende aggregaten met bijbehorende diesellucht. Corps, die tegelijkertijd bezig zijn met een warming up. Kortom, het is een compleet circus wat neerstrijkt op de "parking lot".

Jubal draaide een goede show. Alles viel eindelijk op z'n plek.

Na deze intensieve show was er nog een krachtsinspanning nodig van de leden, namelijk het sjouwen en inladen van de decors. Diep respect voor een ieder.

Aangekomen bij de trucks ging het corps in een kring staan en zag je de glimlach op de verschillende gezichten tevoorschijn komen. Het harde werken werd vanavond eindelijk uitbetaald. Wat een fijn gevoel!Tijd om even wat te eten. Heerlijke Mac & Cheese stond klaar op de tafels.

Rond 22:30 uur vertrokken we naar de volgende locatie in Bloomington.
Aankomst 03:30 uur.

Dag 11 Contest Metamora

's Ochtends bij het ontbijt zien we, in wat voor een mooie omgeving op een geweldig mooie locatie, we zijn aanbeland. De dame, die ons vannacht opgewacht heeft, is allervriendelijkst en uiterst behulpzaam. Ze loopt haar benen uit haar lijf voor ons.
Om 10:00 uur begint de repetitie en wordt ook hier hard getraind op het veld. Vandaag is het glitter and glamourday op het veld.
Het is warm, maar je ziet dat de leden er volledig voor gaan.

Om 15:30 uur vertrekken we naar het stadium in Metamora.
Bij het stadium staat een behoorlijk stevige wind, dus er wordt besloten om de decors niet te gebruiken. Dit om een herhaling van de vorige keer in Cedar Rapids, waar de decors omstebeurt omvielen, te voorkomen.
De afstand tussen de parking lot en het stadium is behoorlijk groot, dus voor de show worden er al behoorlijke krachtinspanningen geleverd.

Het stadion ligt verdiept, dus we moeten met de pitinstrumenten redelijk stijl de heuvel af. En dat betekent na de show weer heuvel op.

On the field…. JUBAL

Dennis Daily doet weer z'n uiterste best om het publiek op te zwepen. Ondanks de stevige wind wordt er wederom een stabiele show gedraaid.
De punten blijven helaas achter bij de steeds beter wordende show, maar met de jurycommentaren gaan de staffleden hard aan de slag om maandag tijdens de prelims nog beter te kunnen scoren.

Uiteindelijk vetrekken we om 21:45 uur naar Michigan City. Na een behoorlijke hobbelige rit zijn we allemaal rond 1:30 uur bij onze slaaplocatie het gebouw van de Indiana Army National Guard. De locatie is heel mooi gelegen in een jachthaven vlakbij het strand en op 10 minuten loopafstand van een outlet shopping centre.
Het gebouw zelf is behoorlijk gedateerd. Voor zo'n grote groep zijn er niet voldoende douches, dus worden er tijdblokken gereserveerd voor eerst de dames en daarna de heren.
Eerst naar bed.

Zondag staat het ontbijt gepland om 08:30 uur.

(ingezonden door Jubal)

Meer berichten