IVN Natuurwandeling Boswachterij De Elzen

Dordrecht - Het IVN houdt zaterdagochtend 18 augustus 2018 een natuurwandeling in Boswachterij De Elzen. Deze start om 10.00 uur. Het thema is 'Wat fladdert daar in De Elzen?'.

Onder leiding van IVN-natuurgidsen speuren naar fladderende, vliegende en kruipende insecten kan weer in Boswachterij De Elzen op zaterdag 18 augustus. De deelnemers verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats bij De Viersprong aan de Oude Veerweg en gaan gewapend met vlindernetjes, loupepotjes en zoekkaarten op pad.

Een zo'n twee uur durende, fascinerende zoektocht voor jong en oud met altijd weer bijzondere vondsten. Gevangen diertjes worden vanzelfsprekend weer losgelaten.

Insecten zijn koudbloedige dieren, wat betekent dat zij afhankelijk zijn van hun omgevingswarmte. Vlinders en libellen moeten bijvoorbeeld eerst 'opwarmen' in de zon, alvorens zij actief kunnen worden. Daarom start deze wandeling pas om 10.00 uur.

"We verwachten weer veel verschillende soorten vlinders, libellen, zweefvliegen enz. te kunnen bewonderen in deze zich zo snel ontwikkelende boswachterij", weet men bij het IVN.

Kledingadvies: lange broek en lange mouwen. Na afloop kunnen kinderen zich vermaken in het nabijgelegen speelbos.

Meer berichten