Arie Pankras sr. en Gerda hopen dat er snel een medicijn is voor de aan een bijzondere spieraandoening lijdende Luc Schroots (m). (foto: pr)
Arie Pankras sr. en Gerda hopen dat er snel een medicijn is voor de aan een bijzondere spieraandoening lijdende Luc Schroots (m). (foto: pr) (Foto: )

Arie en Gerda gaan lopen voor petekind Luc

Dordrecht – Tien Engelse mijlen (16,1 km) hardlopen van Amsterdam naar Zaandam. Dat is wel het minste dat we voor onze vriend Luc Schroots (20) kunnen doen. Dat vinden Dordtenaar Arie Pankras sr. en zijn vriendin Gerda.

Door Fred van Dongen

Luc heeft de spieraandoening FOP (Fibrodysplasia Ossificans Progressiva). Nederland telt voor zo ver bekend tien personen met deze kwaal, onder wie Dordtenaar Luc "FOP is een zeldzame genetische ziekte waarbij bot wordt gevormd in spieren, pezen, gewrichtsbanden en ander bindweefsel. Het uiteindelijk resultaat is dat mensen met FOP totaal verbotten, zodat ze eindigen in een zittende of staande positie", aldus Arie Pankras die ook actief is in het Dordtse voetbalwereldje en de club GSC ODS in bijzonder.

Hij vervolgt: "Op 23 september lopen wij De Dam tot Damloop mee voor onze vriend Luc. Met onze deelname hopen we geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar deze bijzondere aandoening waar nog geen medicijn tegen is. Voor dat onderzoek is veel geld nodig. Wij willen ons steentje bijdragen door zoveel mogelijk geld op te halen zodat een geneesmiddel kan worden ontwikkeld voor onze vriend Luc en zijn lotgenoten. We hopen dat mensen ons willen sponsoren voor onze deelname aan de Dam tot Damloop. Die is tien Engelse mijl lang, begint op de Dam in Amsterdam en eindigt naar het centrum van Zaandam. De bijdragen gaan vanzelfsprekend in de onderzoekspot."

"Luc is even oud als mijn zoon Arie die in het eerste van GSC ODS speelt. Hij is bovendien mijn petekind. Luc en Arie junior zijn eigenlijk al vanaf hun geboorte bevriend. Er zit maar drie dagen tussen hen", licht Arie senior de bijzondere familieband toe.

Ook op andere fronten is hij bezig sponsorgeld in te zamelen voor onderzoek. "Zo zijn we een boekenactie gestart met keuze uit tientallen boeken in diverse categorieën. Voor slechts € 2,50 per stuk. We zijn begonnen met onze eigen boekenkast op te ruimen en kregen vervolgens van een flink aantal mensen ook boeken. Omdat onze actie groter en groter werd hebben we inmiddels ook een website gemaakt. Hierop is alle informatie en laatste nieuws te vinden over de actie Arie en Gerda lopen voor Luc".

De initiatiefnemers: "Daar staat tevens een directe link naar geef.nl voor een donatie. Ook vindt men hierop het verhaal van Luc over de onderzoeken die hij op dit moment ondergaat en hoe het met hem is. Alle bedragen klein of groot helpen. We hopen dat er snel een medicijn wordt ontwikkeld voor ons vriendje",

https://arieengerdalopenvoorluc.weebly.com

Meer berichten