Foto:

Herman Kersbergen: racebanen voor hun deur

In de maand juli stond het in dit blad: 'Eerste verkeersbord gemaakt van bamboe' en de wethouders Rik van der Linden en Marco Stam stonden er stralend bij. Blijft de vraag: zou zo'n bord ook helpen om de verkeersmaniakken in onze stad een halt toe te roepen? Of hebben die nog steeds lak aan al die letters op de weg of borden waarop 30 kilometer staat aangegeven?

Eind vorig jaar heb ik in deze column mijn ergernis geuit over de slappe houding van onze bestuurders om deze wegpiraten aan te pakken. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Resultaat? Dieptreurig.

Bewoners op de Staart balen van de racebaan op de Merwedestraat en in de Leeuwstraat konden ze, ondanks de zomerse hitte, amper op hun balkon zitten vanwege de ongelofelijke herrie op de Copernicusweg tussen de kruising Leeuwstraat/Zuidendijk en de Schenkeldijk. Zelfs op zondagmiddag draaien gefrustreerde motorrijders hun gashendel wagenwijd open.

En ja, weer schreven stedelingen een keurige brief aan het college van B & W, waar inmiddels Maarten Burggraaf, oud – voorzitter van de gemeenteraadsfractie van de VVD, in zit als wethouder. Vraag: zou hij zich zijn felle aanval op wethouder Van der Linden nog herinneren, die hij een slapjanus vond? Theedrinker aan de overlegtafel met de politie. Maar de inwoners van onze stad zitten er wel mee.

Indringende vraag nog steeds: wanneer is het allemaal genoeg voor dit stadsbestuur en waarom pikken onze raadsleden dit allemaal? Alleen VVD, SP en de VSP-fractie nemen het tot nog toe op voor de bewoners en eisen concrete maatregelen.

Maar wat moet de burger nu als stadsbestuurders niet verder komen dan een bamboebordje onthullen. Alhoewel te hard rijden in de top tien van ergernissen van de Nederlandse bevolking staat, zo leert een groot onderzoek.

Bij uitstek leerstof voor raadsleden en colleges van B & W.

Of is het waar dat die ons, na de gemeenteraadsverkiezingen, alleen maar zien als 'stemvee' voor hun eigen partij?

Meer berichten