Willem op het Scheffersplein. Dordrecht zal hij binnenkort tijdelijk achter zich laten vanwege de optredens met Bottles of Love. (foto: Elisa Kuster)
Willem op het Scheffersplein. Dordrecht zal hij binnenkort tijdelijk achter zich laten vanwege de optredens met Bottles of Love. (foto: Elisa Kuster) (Foto: )

Willem Jonker geeft uitzwaaiconcert

Dordrecht - Met zijn band Bottles of Love is de Dordtse muzikant Willem Jonker aan een nieuw avontuur begonnen. Op vrijdag 7 september kunnen de Dordts fans hem uitzwaaien.

door Elisa Kuster

Al van kinds af aan was Willem Jonker bezig met muziek, dit tot groot plezier van zijn ouders die graag zagen dat hun kinderen een instrument leerden bespelen. In zijn ouderlijk huis stond een piano en een gitaar, het werd al gauw het favoriete speelgoed van kleine Willem. Toen hij op de lagere school ook nog eens bugel leerde spelen kon hij zich eigenlijk al multi-instrumentalist noemen.

Op zijn drieëntwintigste trad hij toe tot de band The Hot Stewards wat hem van Zwolle naar Dordrecht bracht en naar podia waar duizenden mensen uit hun dak gingen.

"Muziek ben ik altijd blijven maken, ook toen The Hot Stewards ermee stopten. Ik schreef nummers die ik samen met Bas v. Wageningen (Di-rect) en Robin van Loenen (zanger van Destine, red.) opnam. Elke kroeg en zaal in Nederland heb ik aangeschreven om een optreden te kunnen krijgen. Uiteindelijk hebben we met de band anderhalf jaar in kroegen gespeeld, soms voor een paar man. Heel anders dan met de Hot Stewards waar we voor volle zalen speelden.

Ondanks dat hij vanaf nul moest beginnen, bleef Willem gemotiveerd om door te gaan. "Bij één van onze optredens stond er iemand van Agents after All, het boekingskantoor van BLØF en Chef Special, die wilde ons vastleggen. Dat betekent niet dat ik er zelf niks meer voor hoef te doen maar het helpt wel."

Begin dit jaar dook Willem in de studio met zijn band, ze namen een aantal nummers op en besloten ze als losse singles uit te brengen. Zijn geduld en gedrevenheid wierpen uiteindelijk hun vruchten af, Michiel Veenstra van 3FM kreeg Bottles of Love in de gaten.
"Ineens hoor je op de radio een DJ praten over jouw band en jouw muziek. Ik kreeg zo'n stuwend verliefdheidsgevoel in mijn buik."

Ook Giel Beelen gunde de band een podium in zijn programma. Ze toerden met Barry Hay door het land, werden gevraagd om mee te spelen met The Dirty Daddies in AFAS Live en ook het landelijk muziekcircus van de Popronde heeft de band omarmt. "We gaan nu echt een leuke tijd tegemoet, met de Popronde toeren we van half september tot medio november door het hele land met als tussendoortje nog 'even' een optreden in AFAS Live voor zesduizend man."

Een goed excuus om een uitzwaai show te geven in Het Dolhuis, want Willem zal Dordrecht voorlopig moeten missen. "Ik hoop nog lang door te kunnen gaan in de muziekwereld. Met wat er nu met de band gebeurt zijn we op de goede weg naar het onbekende."

Het grote Bottles of Love uitzwaaiconcert: vrijdag 7 september 20.30 uur. In het voorprogramma speelt Charmplay. Tickets via www.dolhuis.com.

Meer berichten