Fiona Stoger-Buitenhuis en Joan Buitenhuis bij een van hun vestigingen. (foto: Christine Reehorst)
Fiona Stoger-Buitenhuis en Joan Buitenhuis bij een van hun vestigingen. (foto: Christine Reehorst) (Foto: )

Dordtse koffiezaak nu ook in Den Haag

DORDRECHT – Met twee vestigingen in Dordrecht, een in Rotterdam, Breda en vanaf 1 november ook Den Haag is breakfast & lunchroom Coffeelicious meer dan alleen een Dordtse koffiezaak. De ambities rijken verder. De familie wil voor 2019 nog een vestiging te openen, webwinkel starten en meer eigen producten in de giftshop te hebben.

door Nanda van Heteren

De koffiezaak, die sinds 2012 geopend is, is een echte familybusiness. Zo staan moeder Joan Buitenhuis, zoon Wesley Buitenhuis, dochter Fiona Stoger-Buitenhuis en Fiona's man Marc Stoger aan het roer.

Het idee voor Coffeelicious is ontstaan nadat Marc en Fiona een eigen zaak wilden en een lunchroom hen heel relaxed en gezellig leek. Fiona: ,,Helaas hadden we beiden geen keuken ervaring, maar gelukkig heb ik een lieve Ierse moeder die gedurende mijn jeugd altijd al de sterren van de hemel bakte. Dus heb ik mijn ouders kunnen overtuigen om naar Dordrecht te verhuizen zodat mama kon helpen in de keuken."

Joan voegt eraan toe: ,,Nadat het idee was ontstaan bij Marc en Fiona hebben zij mij gevraagd om te komen helpen in de keuken. Ik ben altijd huisvrouw geweest en heb met plezier voor mijn vrienden en familie gekookt en gebakken, maar vond het wel erg spannend om mijn recepten door de gasten te laten proeven."

Gerechten

De gerechten worden door Joan bedacht en zij zorgt dat ze op de kaart komen. Voor haar ligt de uitdaging in het vernieuwende, smakelijke en vooral gemakkelijk en snel te bereiden. Fiona bedenkt met hoofd barista Benjamin van den Berg alle drankjes.

Fiona: ,,We wisselen elke drie maanden van kaart. Dus alle toffe ideeën die wij hebben, gaan ook meteen op de kaart zoals ons nieuw gerecht; Very Berry Breakfast (donuts met bessencompot met yoghurt of bijvoorbeeld de Rose Latte; een warm roze drankje dat smaakt naar Red Velvet en heel gezond is)."

Nieuwe vestiging

Alle ballen in de lucht houden en groter worden, gaat in de ogen van Fiona alleen wanneer ze meer personeel aanneemt. Joan is in juni gestopt met Higtealicious, omdat ze de focus op Coffeelicious willen houden.


Niet alleen de kaart wordt vernieuwd, er komt op 1 november ook een Haagse vestiging van de koffiezaak in het centrum. Fiona: ,,Tegelijkertijd openen we onze webwinkel en focussen we meer op onze eigen producten die wij verkopen in onze giftshop. Ook verwacht ik dat we voor het einde van het jaar nog een locatie hebben gevonden waar we een Coffeelicious willen openen."

Joan 'droomt ook van een eigen bakkersatelier waar ze alle ruimte heeft om te experimenteren met taarten'.

Meer berichten