Esther Vermeulen. (tekst en foto: Arco van der Lee)
Esther Vermeulen. (tekst en foto: Arco van der Lee) (Foto: )

'Het kattenpension': wie laat huisdieren verdwijnen?

Regio - Vermiste mensen zijn een regelmatig terugkerend onderwerp in spannende boeken. Esther Vermeulen voegt daar in haar nieuwste thriller een alledaags element aan toe: vermiste katten.

'Het kattenpension' is het zevende deel van de Bureau MaRit-reeks. De verhalen spelen zich altijd af in deze regio en zijn lekker spannend.

Deze maal wordt hoofdpersoon Marit te hulp gevraagd door een buurtgenoot. Er wordt een kat vermist. Een bevriende rechercheur vertelt dat de laatste tijd in Rotterdam regelmatig vuilniszakken met een lugubere inhoud uit de rivier worden gevist. In Dordrecht wordt een vrouw vermist. De speurtocht eindigt bij een kattenpension met de onschuldige naam 'Happy Cat'.

Achter de alledaagse oproepen over vermiste huisdieren gaat in het verhaal van Esther Vermeulen een lugubere wereld schuil.

'Het Kattenpension' verschijnt officieel op maandag 24 september. In het weekend daarvoor signeert Esther Vermeulen het boek al op drie locaties. Vrijdag 21 september van 16.30 tot 18.00 uur bij boekhandel Snoek op de Meent in Rotterdam. Zaterdag 22 september van 10.00 tot 11.00 uur bij de Read Shop op de Middenbaan in Barendrecht en van 14.00 tot 15.00 uur bij boekhandel Van Rietschoten in winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam.

'Het kattenpension' van Esther Vermeulen telt 288 pagina's. ISBN: 978 90 483 1700 4. Het is een uitgave van Veltman Boeken en kost 15 euro (e-book 6,99 euro).

(door Arco van der Lee)

Meer berichten