De zondagsectie van GSC ODS die dit seizoen debuteert in de vierde klas van het amateurvoetbal.
De zondagsectie van GSC ODS die dit seizoen debuteert in de vierde klas van het amateurvoetbal. (Foto: Don Fredo)

Ferr Kemaldar wil GSC ODS (zo) naar hoger niveau gidsen

Dordrecht - De naar de vierde klas gepromoveerde zondagselectie van GSC ODS verloor  haar tweede duel in de bekercompetitie met 1-2 van VVGZ 2 uit Zwijndrecht dat reserve hoofdklasse speelt. Pas na rust kwam de Dordtse formatie redelijk op stoom. Dat biedt perspectief.

Door Fred van Dongen

Een verrassing vonden voetbalkenners de overstap van Wieldrechts Ferr Kemaldar (28) naar de ‘zondag’ van GSC ODS. Hij ontbrak vanmiddag in het cupduel wegens vakantie. De Stem van Dordt sprak eerder met hem over zijn verrassende overstap en het perspectief van ‘het andere GSC ODS’.

Ferr legt uit: “Ik snap dat mensen het als verassend zien. Ik ook. Maar deze jongens zijn met iets moois bezig en de trainer Ertugrul Özturk die ik heel goed ken vroeg me een paar jaar om onder hem te komen voetballen. Ik zie dit als een enorme uitdaging om het team te helpen.”

Ferr komt uit de jeugdschool van FC Dordrecht. Speelde daarna voor onder meer Kozakken Boys en Oranje Wit en recentelijk voor derdeklasser Wieldrecht. Gezien die staat van dienst vast met open armen ontvangen bij de Dordtse zondagclub?

“Ja ik ben heel goed ontvangen, dat doet me goed. Het wordt zeker wennen, dat merk ik nu al. Maar dit wist ik van te voren. Ik denk dat ik elke wedstrijd het maximale van me zelf zal moeten vragen om niet gemakzuchtig te zijn. Dat is de valkuil voor mij. Moeilijk om over je zelf te praten, maar ik denk dat ik zeker een meerwaarde zal zijn voor het elftal. Iedereen verwacht toch iets extra’s van mij en dat mag ook, want ik ben hierheen gekomen om het team naar een hoger niveau te tillen. Ik speel op het middenveld, hiervandaan kan ik de boel bij elkaar houden, het spel controleren en vooral coachen.”

Na de prachtige promotie van vorig seizoen wordt is jullie selectie flink uitgebreid. Ambities? “De selectie die er stond was al goed. Nu met de nodige versterkingen is het alleen maar beter geworden. We hebben jongens met ervaring maar ook talentvolle jongens erbij gekregen. Iedereen weet wat er van hen verwacht wordt, maar vooral met de ervaring die erbij is gekomen zal dit goed worden aangestuurd. Deze jongens hebben laten zien om met druk te kunnen omgaan, want ze zijn al jaren achter elkaar kampioen geworden. Ik spreek nu voor me zelf, maar ik denk ook namens heel het team: onze doelstelling is promoveren!”

In het nieuwe seizoen stadsderby’s met SC Emma. GSC ODS-zo was nog niet zo lang geleden het tweede elftal van Emma. Dat beloven pittige derby’s.

“Ik zie deze wedstrijd als een gewone derby, maar ik merk wel dat het leeft bij deze jongens gezien de ‘geschiedenis’. Deze mannen voetbalden natuurlijk eerst allemaal bij Emma, waar ze geen kans kregen in het eerste elftal. Maar nu een jaar laten spelen ze op het zelfde niveau, kunnen ze toch hun gram halen. Het belooft dus een geweldige wedstrijd te worden!”.

Meer berichten