Bram en Sara voor de beschilderde muur van Vv Wieldrecht. (foto: pr)
Bram en Sara voor de beschilderde muur van Vv Wieldrecht. (foto: pr) (Foto: )

Benefietdag: maar liefst 16.500 euro Voor Sara

Dordrecht - De benefietdag Voor Sara op Voetbalvereniging Wieldrecht heeft maar liefst 16.500 euro opgeleverd voor onderzoek naar de zeldzame spierziekte MDC1A.

Tijdens de benefietdag op zaterdag 25 augustus fietsten tientallen wielrenners 100 kilometer door de Alblasserwaard. Zij legden allemaal 100 euro in. Daarnaast werd er een voetbaltoernooi gespeeld en konden bezoekers deelnemen aan een workshop graffiti en een barbecue. Alles met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor een veelbelovend, wetenschappelijk onderzoek. Meerdere bedrijven uit de regio ondersteunden de benefietdag. De dag werd georganiseerd door vrijwilligers van Stichting Voor Sara, een stichting die strijdt voor onderzoek naar zeldzame spierziekten. De Dordtse peuter Sara is het gezicht van de stichting.

Sara's vader en voorzitter van de stichting, Bram Verbrugge, reageert dankbaar op de dag: ,,Heel bijzonder om te zien dat honderden mensen zich zo hebben ingezet voor een gezondere toekomst voor onze dochter en voor vele andere kinderen met een zeldzame spierziekte. Dankzij dit geweldige bedrag hebben we al meer dan drie ton opgehaald voor het onderzoek. Dat geeft hoop en steunt ons enorm.''

Meer berichten