De Dordtse corps Jubal en Jong Jubal konden zich geen betere afsluiting van het seizoen wensen. (Foto: Privé)
De Dordtse corps Jubal en Jong Jubal konden zich geen betere afsluiting van het seizoen wensen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Europese titels voor Jubal en Jong Jubal

DORDRECHT - De Dordtse corps Jubal en Jong Jubal konden zich geen betere afsluiting van het seizoen wensen. Afgelopen zaterdag werden beide corps in Kerkrade gekroond tot Europees kampioen. Nadat eerder deze maand het nationaal kampioenschap al werd binnengehaald, keerden de leden nu terug naar Dordrecht met een gouden medaille en de titel Europees kampioen op zak in zowel de junior class als de premier class.

Voor Jubal betekende dit de vijfde Europese titel, Jong Jubal schreef het Europees kampioenschap maar liefst voor de tiende keer op haar naam. Jong Jubal had al het gehele seizoen een veilige ruime voorsprong in Junior Class, maar gaf in Kerkrade tijdens de Drum Corps Europe Championships een verbluffend optreden dat alle verwachtingen overtrof. Jong Jubal scoorde 83,10 punten hetgeen hen op ruim vijf en een halve punt verschil voor Johan Friso uit Middelburg plaatste.

Gebaseerd op eerdere scores ging Jubal overdag als derde geplaatste de premier class prelims (halve finale) in, achter de twee Engelse topcorps Kidsgrove Scouts en The Company. De uitvoering van de show die Jubal 's middags op de grasmat neerzette werd door de acht juryleden als beste beoordeeld. Als gedoodverfde kampioen betrad Jubal 's avonds het veld toegejuicht door een uitzinnig publiek, waaronder veel eigen fans.

In het finale optreden van de show "Vincent, the Beauty of Madness" – een eerbetoon aan Vincent van Gogh - viel alles op de juiste plaats. Alle secties in het corps zorgden ervoor dat dit het beste optreden van het seizoen was. Met kop en schouders stak Jubal boven de sterke concurrentie uit Engeland uit en schreef het Europees kampioenschap met een voor Europa recordhoge score van maar liefst 92,5 punten op haar naam, met bijna twee volle punten voorsprong op The Company uit  het Engelse Barnsley. Aan het Europees kampioenschap namen corps uit Nederland, Engeland, Duitsland, Ierland, België en Frankrijk mee.

Binnenkort start Jubal met het indoor competitieseizoen. Jubal neemt met twee units deel aan de Color Guard Nederland wedstrijden. Ook daar is een titel te verdedigen door Jubal Winds.

Op 13 oktober houdt Jong Jubal open dag in het Jubal clubgebouw aan de Jan Ligthartlaan 1. Jubal plant haar open dag op 20 oktober. Op 7 november start de nieuwe ronde Music Kids. Voor meer informatie: www.jubal.org / info@jubal.org

Meer berichten